las vegas f1 tijdschema “Tijdschema”

las vegas f1 tijdschema | De F1 Grand Prix van Las Vegas is een nieuwe toevoeging aan de Formule 1-kalender in 2023. De wordt verreden op een nieuw circuit dat door de straten van Las Vegas slingert. Het circuit is 6,12 kilometer lang en heeft 14 bochten. De wordt verreden op zaterdag 18 november. De starttijd is 22.00 uur lokale tijd, wat 7.00 uur Nederlandse tijd is. Daarom zal de race ook laat in de nacht plaatsvinden, waardoor het voor de Nederlandse fans een vroege start van de dag is.

Vrijdag 17 november

Vrije training 1: 05:30 – 06:30 uur Nederlandse tijd
Vrije training 2: 09:00 – 10:00 uur Nederlandse tijd

Zaterdag 18 november

Vrije training 3: 05:30 – 06:30 uur Nederlandse tijd
Kwalificatie: 09:00 – 10:00 uur Nederlandse tijd
Race: 22:00 – 00:00 uur lokale tijd, 07:00 – 09:00 uur Nederlandse tijd

Circuit

Het circuit van de F1 Grand Prix van Las Vegas is een snel circuit met veel hoogteverschillen. Het circuit begint met een lange rechte lijn van 1,2 kilometer. Vervolgens volgen er een aantal snelle bochten, waaronder een chicane die over de Las Vegas Boulevard loopt. Het circuit eindigt met een chicane die leidt naar de finishlijn.

De verwachting is dat de race in Las Vegas een spektakel zal worden. Het circuit is uitdagend voor de coureurs en de race zal waarschijnlijk veel actie opleveren.

las vegas f1 tijdschema
las vegas f1 tijdschema

Waarom is de f1 race van Las Vegas op zaterdag?

  • De F1 Grand Prix van Las Vegas is op zaterdag omdat de Formule 1 graag een avondrace in Las Vegas wilde organiseren. Een avondrace is aantrekkelijk voor sponsors en toeschouwers, omdat het in de Verenigde Staten het weekend van Thanksgiving is. Op zaterdagavond zijn er veel mensen vrij en zijn de straten van Las Vegas al verlicht.
  • Een andere reden voor de zaterdagse starttijd is dat de Formule 1 de race wil combineren met de andere grote sportevenementen die in de Verenigde Staten plaatsvinden. Op zaterdagavond wordt er namelijk ook gevoetbald in de NFL en wordt er basketbal gespeeld in de NBA. De Formule 1 hoopt hierdoor meer kijkers te trekken.
  • De starttijd van de race is 22:00 uur lokale tijd, dat is om 07:00 uur Nederlandse tijd. Voor Nederlandse fans is dit dus een vroege start van de dag, maar de Formule 1 hoopt dat de race hierdoor een spektakel zal worden.

Hieronder zijn de belangrijkste redenen waarom de F1 Grand Prix van Las Vegas op zaterdag wordt verreden:

  • Om een avondrace te organiseren, die aantrekkelijk is voor sponsors en toeschouwers.
  • Om de race te combineren met de andere grote sportevenementen die in de Verenigde Staten plaatsvinden.
  • Om de race een spektakel te maken door de vroege starttijd.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!