‘geesink norba surseance’ nederlands 2023

Op 27 oktober 2023 heeft Geesinknorba, een Nederlandse fabrikant van afvalinzamelvoertuigen, surseance van betaling aangevraagd voor een deel van het bedrijf. Het bedrijf kondigde ook een “robuuste herstructurering” aan van een aantal bedrijfsonderdelen.

De surseance van betaling geldt voor de productiefaciliteiten van Geesinknorba in Emmeloord en Deurne, alsmede voor de verkoop- en serviceactiviteiten in Nederland. De buitenlandse dochterondernemingen van de vennootschap worden niet getroffen door de surseance van betaling.

Het bedrijf voert momenteel gesprekken met potentiële investeerders om nieuwe financiering veilig te stellen, Het management van het bedrijf heeft er vertrouwen in dat de herstructurering Geesinknorba in staat zal stellen om uit de surséance van betaling te komen als een sterker en competitiever bedrijf.

geesink norba surseance
geesink norba surseance

Geesinknorba is een toonaangevende fabrikant van afvalinzamelingsvoertuigen in Europa. Het bedrijf heeft een lange geschiedenis van innovatie en staat bekend om zijn hoogwaardige producten. Het bedrijf heeft het de afgelopen jaren echter moeilijk gehad vanwege een aantal factoren, waaronder de economische neergang, de toegenomen concurrentie en de stijgende kosten.

Surseance van betaling is een tijdelijke wettelijke maatregel waarmee een bedrijf zichzelf tegen schuldeisers kan beschermen terwijl het een plan ontwikkelt om zijn schulden terug te betalen. Gedurende de surseance van betaling zal de onderneming haar activiteiten voortzetten, maar zij zal geen betalingen aan crediteuren kunnen doen.

De surseance van betaling is een ernstige zaak, maar betekent niet noodzakelijkerwijs het einde van de weg voor Geesinknorba. Het bedrijf heeft een sterk trackrecord en een getalenteerd team van medewerkers. Met het juiste herstructureringsplan zou het bedrijf uit de surséance van betaling kunnen komen als een sterker en competitiever bedrijf.

Hier volgen enkele redenen waarom Geesinknorba surseance van betaling aanvraagt:

  • De economische neergang heeft geleid tot een afname van de vraag naar afvalinzamelingsvoertuigen.
  • De toegenomen concurrentie van andere fabrikanten heeft de marges van Geesinknorba onder druk gezet.
  • Stijgende kosten, zoals de kosten van grondstoffen en arbeid, hebben het voor het bedrijf moeilijk gemaakt om winstgevend te blijven.

Ondanks deze uitdagingen heeft het management van Geesinknorba er vertrouwen in dat het bedrijf de huidige moeilijkheden kan overwinnen en naar voren kan komen als een sterker en competitiever bedrijf. Het bedrijf voert momenteel gesprekken met potentiële investeerders om nieuwe financiering veilig te stellen. Het management van het bedrijf werkt ook aan een herstructureringsplan dat de kosten zal verlagen en de efficiëntie zal verbeteren.

De surseance van betaling is een grote tegenslag voor Geesinknorba, maar betekent niet het einde van de weg voor het bedrijf. Het bedrijf heeft een sterk trackrecord en een getalenteerd team van medewerkers. Met het juiste herstructureringsplan en nieuwe financiering zou Geesinknorba als een sterker en concurrerender bedrijf uit de surseance van betaling kunnen komen.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!