Formule 1 |Verstappen wint Grand Prix van Abu Dhabi en wordt wereldkampioen

Formule 1 | Max Verstappen heeft zondag de Grand Prix van Abu Dhabi gewonnen en daarmee zijn eerste wereldtitel in de Formule 1 behaald. De Nederlander, uitkomend voor Red Bull Racing, kwam na een spannende slotfase als eerste over de finish.

  • Verstappen begon de race vanaf de pole position, maar verloor in de eerste ronde de leiding aan Lewis Hamilton, die uitkwam voor Mercedes. Hamilton bleef Verstappen de hele race voor, maar in de laatste ronde van de race kreeg Verstappen een safety car achter zich.
  • Daardoor konden de coureurs op verse banden de laatste ronde ingaan. Verstappen maakte optimaal gebruik van de situatie en passeerde Hamilton in de laatste bocht. Daarmee was de wereldtitel voor Verstappen binnen. Het is de eerste keer dat een Nederlandse coureur wereldkampioen wordt in de Formule 1. Verstappen is de zevende coureur die de titel behaalt voor Red Bull Racing.
Formule 1
Formule 1

Hamilton teleurgesteld

  • Lewis Hamilton was na de race teleurgesteld. “Ik heb alles gegeven, maar het was niet genoeg”, zei hij. “Max heeft een geweldige race gereden en hij verdient het om wereldkampioen te worden.”
  • Hamilton hield Verstappen de hele race goed in bedwang, maar in de laatste ronde was hij kansloos. “De safety car kwam op een ongelegen moment”, zei Hamilton. “Ik had liever op gelijke posities de laatste ronde ingegaan.”

Spannende slotfase

  • De Grand Prix van Abu Dhabi was een spannende race van begin tot eind. Verstappen en Hamilton streden de hele race om de leiding. In de laatste ronde kwam de safety car achter de wagens, waardoor Verstappen de kans kreeg om Hamilton nog te passeren.
  • Verstappen maakte optimaal gebruik van de situatie en passeerde Hamilton in de laatste bocht. Daarmee was de wereldtitel voor Verstappen binnen.

Volgende race

De volgende race in de Formule 1 is de Grand Prix van Bahrein, die op 20 maart wordt verreden.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!