Nederland-Ierland “met 2-1 en plaatst zich voor EK 2024”

Nederland-Ierland | In een spannende wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA heeft Nederland Ierland met 2-1 verslagen. Daardoor is Oranje definitief geplaatst voor het EK 2024 in Duitsland.

De wedstrijd begon goed voor Nederland. In de 5e minuut kreeg Adam Idah een penalty voor Ierland, maar hij schoot deze naast. In de 16e minuut kwam Nederland op voorsprong door Mats Wieffer. Cody Gakpo maakte in de 19e minuut gelijk voor Ierland, maar Wout Weghorst scoorde in de 56e minuut de winnende goal voor Nederland.

Door de overwinning heeft Nederland 24 punten uit 9 wedstrijden en is het niet meer in te halen door Ierland, dat op de tweede plaats staat met 21 punten.

Opstelling Nederland:

Wissels Nederland:

Opstelling Ierland:

Wissels Ierland:

De overwinning van Nederland is een mooie beloning voor de ploeg van bondscoach Louis van Gaal. Oranje heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de beste landen van Europa en is een van de favorieten voor het EK 2024.