hoe laat is de kwalificatie f1? “F1 kwalificatie Abu Dhabi 2023”

De kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Abu Dhabi 2023 begint vandaag, zaterdag 25 november 2023, om 15:00 uur Nederlandse tijd. De kwalificatie wordt verreden op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi.

De kwalificatie bepaalt de startopstelling voor de race op zondag.

kwalificatie f1
kwalificatie f1

De kwalificatie in de Formule 1 is een onderdeel van een raceweekend. Tijdens de kwalificatie wordt de startopstelling voor de race van zondag bepaald. De kwalificatie is onderverdeeld in drie delen, waarin de startpositie voor de race wordt bepaald aan de hand van de snelste rondetijd van de coureur.

  • Q1: Alle twintig coureurs mogen deelnemen aan deze sessie, die achttien minuten in beslag neemt. Ze mogen zoveel ronden rijden als ze willen – de snelste rondetijd geldt voor de uitslag. Na afloop van de sessie vallen de langzaamste vijf coureurs af en starten ze op de laatste vijf plaatsen van de grid.
  • Q2: De tien overgebleven coureurs mogen nu opnieuw zoveel ronden rijden als ze willen. De snelste vijf coureurs gaan door naar Q3, de laatste kwalificatiesessie. De overige vijf coureurs starten op de plaatsen 6 tot en met 10 van de grid.
  • Q3: De vijf overgebleven coureurs strijden nu om de pole-position. De snelste coureur start zondag op de eerste plaats, gevolgd door de tweede snelste coureur, enzovoort.

De kwalificatie is een belangrijk onderdeel van een raceweekend. Coureurs proberen tijdens de kwalificatie de snelste mogelijke rondetijd te rijden, om zo een goede startpositie te bemachtigen voor de race. Een goede startpositie kan een coureur een groot voordeel geven in de race.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!