Wie zijn oud burgemeester amsterdam?

De meest recente oud-burgemeester van Amsterdam is Femke Halsema. Ze was burgemeester van 2018 tot 2023. Ze was de eerste vrouwelijke burgemeester van Amsterdam en de eerste burgemeester van de Partij van de Arbeid.

  • Een andere bekende oud-burgemeester van Amsterdam is Ed van Thijn. Hij was burgemeester van 1977 tot 1983 en van 1987 tot 1994. Hij was de eerste burgemeester van Amsterdam van de Partij van de Arbeid.
  • Een andere bekende oud-burgemeester van Amsterdam is Jan Schaefer. Hij was burgemeester van 1983 tot 1987. Hij was een sociaal-democratische burgemeester die bekend stond om zijn inzet voor sociale rechtvaardigheid en milieubescherming.
oud burgemeester amsterdam
oud burgemeester amsterdam

Welke ziekte had Ed van Thijn?

Ed van Thijn leed aan de zeldzame ziekte polyneuropathie. Polyneuropathie is een aandoening waarbij de zenuwen in de armen en benen beschadigd raken. Dit kan leiden tot tintelingen, gevoelloosheid, zwakte en verlamming. Van Thijn kreeg de diagnose polyneuropathie in de jaren 1990. De ziekte verslechterde in de loop der jaren en maakte het voor hem steeds moeilijker om te lopen. In 2014 moest hij een rolstoel gebruiken.

Polyneuropathie kan verschillende oorzaken hebben, waaronder diabetes, alcoholmisbruik, blootstelling aan giftige stoffen en bepaalde geneesmiddelen. In het geval van Van Thijn was de oorzaak van zijn polyneuropathie onbekend.

Van Thijn overleed op 87-jarige leeftijd op 19 december 2021.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!