welke titel kreeg meghan bij haar huwelijk met prins harry

welke titel kreeg meghan bij haar huwelijk met prins harry | Meghan Markle kreeg bij haar huwelijk met prins Harry op 19 mei 2018 de titel Hertogin van Sussex. Deze titel werd haar door koningin Elizabeth II verleend. Meghan is de eerste vrouwelijke hertogin van Sussex sinds de 15e eeuw.

Meghan kreeg ook de titels Gravin van Dumbarton en Barones van Kilkeel. Deze titels zijn verbonden aan het hertogdom Sussex.

In januari 2020, na hun terugtrekking uit de koninklijke familie, gaven Meghan en Harry hun koninklijke titels op. Meghan is sindsdien gewoon Meghan Markle.

welke titel kreeg meghan bij haar huwelijk met prins harry
welke titel kreeg meghan bij haar huwelijk met prins harry
  • Bij haar huwelijk met Prins Harry op 19 mei 2018 kreeg Meghan Markle niet alleen de titel “Hertogin van Sussex”, maar ze werd ook officieel bekend als “Hare Koninklijke Hoogheid De Hertogin van Sussex”. De titel van hertog en hertogin van Sussex was een eer die door Koningin Elizabeth II aan Harry en Meghan werd verleend als onderdeel van hun huwelijk.
  • De titel “Hertogin van Sussex” werd in 1801 gecreëerd voor Augustus Frederik, de zevende zoon van Koning George III, en het was sindsdien niet meer in gebruik geweest. Het toekennen van deze titel aan Meghan Markle was dus een historische keuze.
  • Samen met de titel kregen Harry en Meghan ook de bijbehorende verantwoordelijkheden en verplichtingen die gepaard gaan met hun rol binnen het koninklijk huis. Het paar heeft echter later besloten om afstand te doen van hun formele taken als senior leden van het koningshuis en meer onafhankelijk te opereren. Dit besluit werd bekend als de “Megxit”. Na deze stap behielden ze hun titels, maar ze gebruiken ze niet langer actief in hun dagelijkse leven.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!