wat is de latijnse naam voor het sterrenbeeld ram 5 letters?

wat is de latijnse naam voor het sterrenbeeld ram 5 letters? De Latijnse naam voor het sterrenbeeld Ram is Ari. Dit is de afkorting van de volledige Latijnse naam, Aries.

  • De sterrenbeelden van de dierenriem hebben allemaal een Latijnse naam, die meestal afgeleid is van de Griekse naam. De naam Ari is afgeleid van het Griekse woord aries, wat “ram” betekent.
  • Het sterrenbeeld Ram is een van de twaalf sterrenbeelden van de dierenriem. Het is het eerste sterrenbeeld van de dierenriem en markeert het begin van de lente. De zon staat in het sterrenbeeld Ram van 19 april tot 14 mei.
  • De helderste ster in het sterrenbeeld Ram is Hamal, ook bekend als Alpha Arietis. Het is een oranje reus die ongeveer 250 lichtjaar van de aarde verwijderd is.
  • Een andere opvallende ster in het sterrenbeeld Ram is Beta Arietis, ook bekend als Sheratan. Het is een dubbelstersysteem dat ongeveer 46 lichtjaar van de aarde verwijderd is.
  • Het sterrenbeeld Ram is een klein sterrenbeeld, maar het is gemakkelijk te herkennen aan zijn karakteristieke vorm. Het sterrenbeeld lijkt op een gebogen curve die naar beneden wijst.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!