hoeveel calorieën zitten er in een appel?

In een gemiddelde appel van 135 gram zitten 76 kilocalorieën. Dit is ongeveer 3% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid calorieën voor een volwassene. De calorieën in een appel komen voornamelijk uit koolhydraten, met een kleine bijdrage van eiwitten en vetten.

De hoeveelheid calorieën in een appel kan variëren afhankelijk van de grootte, het ras en de bereidingswijze. Een kleinere appel van 120 gram bevat bijvoorbeeld 66 calorieën, en een grotere appel van 150 gram bevat 90 calorieën.

Appels bevatten ook veel voedingsstoffen, waaronder vitamine C, vezels en kalium. Vitamine C is belangrijk voor een gezond immuunsysteem, vezels zijn goed voor de spijsvertering en kalium helpt bij het reguleren van de bloeddruk.

Appels zijn een gezonde snack of tussendoortje. Ze zijn caloriearm en bevatten veel voedingsstoffen.

Calorieën in een appel
Calorieën in een appel

Welke appel heeft de minste calorieën?

De appel met de minste calorieën is de Granny Smith. In een gemiddelde Granny Smith van 135 gram zitten 52 kilocalorieën. Dit is 24% minder dan in een gemiddelde appel van hetzelfde gewicht. De Granny Smith is een zure appel met een knapperige textuur.

Andere appels met weinig calorieën zijn de Jonagold, de Jonagored en de Pink Lady. In een gemiddelde appel van deze rassen zitten ongeveer 55-60 kilocalorieën.

Over het algemeen geldt dat appels met een donkere schil minder calorieën bevatten dan appels met een lichte schil. Dit komt doordat donkere appels meer antioxidanten bevatten, die de calorieopname kunnen vertragen.

Het is belangrijk om te onthouden dat de hoeveelheid calorieën in een appel kan variëren afhankelijk van de grootte, het ras en de bereidingswijze. Een kleinere appel bevat minder calorieën dan een grotere appel, en een appel die is gebakken of gestoomd bevat meer calorieën dan een rauwe appel.

Welk fruit heeft de minste calorieën?

Het fruit met de minste calorieën is de aardbei. In 100 gram aardbeien zitten slechts 30 kilocalorieën. Dit is ongeveer 1% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid calorieën voor een volwassene. De calorieën in aardbeien komen voornamelijk uit koolhydraten, met een kleine bijdrage van eiwitten en vetten.

Andere fruitsoorten met weinig calorieën zijn:

  • Kiwi: 40 kcal per 100 gram
  • Sinaasappel: 47 kcal per 100 gram
  • Peer: 52 kcal per 100 gram
  • Abrikoos: 52 kcal per 100 gram
  • Cantaloupe meloen: 53 kcal per 100 gram
  • Kruisbes: 53 kcal per 100 gram
  • Framboos: 57 kcal per 100 gram

Over het algemeen geldt dat rood fruit, zoals aardbeien, frambozen en bessen, minder calorieën bevat dan andere fruitsoorten. Dit komt doordat rood fruit meer water en vezels bevat dan andere fruitsoorten. Water en vezels zijn caloriearm en zorgen ervoor dat je je sneller vol voelt.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!