Waar is mijn erfenis?

Het programma “Waar is mijn erfenis?” is een Nederlands televisieprogramma dat wordt uitgezonden op SBS6. Het programma wordt gepresenteerd door Dennis van der Geest en volgt mensen die verstrikt zijn geraakt in een conflict over een erfenis.

In elke aflevering van het programma wordt een nieuw verhaal verteld. De nabestaanden van de overledene zijn in conflict over de erfenis. Dennis van der Geest en een team van deskundigen proberen het conflict op te lossen.

Waar is mijn erfenis
Waar is mijn erfenis

De deskundigen in het programma zijn:

  • Joost Diks, advocaat familie- en erfrecht
  • Joyce van den Broek, notaris
  • Sander van der Laan, financieel adviseur

Het programma is een combinatie van drama en documentaire. Het drama zit in de persoonlijke verhalen van de nabestaanden. De documentaire zit in de informatie die wordt gegeven over het erfrecht en de verschillende mogelijkheden om een conflict op te lossen.

Het programma is bedoeld om mensen te helpen die in een conflict over een erfenis zitten. Het programma laat zien dat het mogelijk is om een conflict op te lossen, ook als het al lang duurt.

Hieronder zijn enkele voorbeelden van conflicten die in het programma zijn behandeld:

  • Een nichtje wordt tot enig erfgenaam benoemd en claimt de hele nalatenschap van haar tante. De dochter van de tante vindt dat ze ook recht heeft op een deel van de erfenis.
  • Een vader en zoon zijn verwikkeld in een conflict over een woning die in de nalatenschap van hun moeder valt. De vader wil de woning verkopen, maar de zoon wil de woning zelf bewonen.
  • Een man wordt onterecht beschuldigd van fraude met de nalatenschap van zijn vader. Hij wordt door de andere erfgenamen uitgesloten van de erfenis.

Het programma heeft tot doel om mensen te informeren over het erfrecht en om mensen te helpen die in een conflict over een erfenis zitten.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!