Wie heeft de Golden Boy Award 2023 gewonnen?

De Golden Boy Award 2023 is gewonnen door de Engelse voetballer Jude Bellingham. Hij speelt als middenvelder voor Real Madrid. Bellingham is 19 jaar oud en heeft een geweldig seizoen gedraaid bij Real Madrid. Hij heeft in 40 wedstrijden in alle competities 15 goals gemaakt en 10 assists gegeven.

Bellingham is de derde Engelsman die de Golden Boy Award wint. In 2004 won Wayne Rooney de prijs en in 2011 won Raheem Sterling de prijs.

Golden Boy Award 2023
Golden Boy Award 2023
Bellingham begon zijn professionele carrière bij Borussia Dortmund in 2020. Hij maakte snel indruk bij de Duitse club en werd in 2022 verkocht aan Real Madrid voor een bedrag van 90 miljoen euro.

Bellingham is een veelzijdige middenvelder die zowel verdedigend als aanvallend goed is. Hij is sterk in de lucht, heeft een goede passing en is ook gevaarlijk in de afwerking.

Met zijn overwinning op de Golden Boy Award voegt Bellingham zich in een rij van Europese topspelers die de prijs in het verleden hebben gewonnen. Onder andere Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney, Kylian Mbappé en Erling Haaland hebben de prijs gewonnen.

De Golden Boy Award wordt uitgereikt door het Italiaanse sportmagazine Tuttosport. De prijs wordt toegekend aan de beste jonge voetballer in Europa onder de 21 jaar.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!