wat is het langste deel van het spijsverteringsstelsel

wat is het langste deel van het spijsverteringsstelsel? Het langste deel van het spijsverteringsstelsel is de dunne darm. Het is ongeveer zes tot zeven meter lang en ligt tussen de maag en de dikke darm. De dunne darm is verdeeld in drie delen: de twaalfvingerige darm, de nuchtere darm en de kronkeldarm.

  • De twaalfvingerige darm is het eerste deel van de dunne darm. Het is ongeveer 25 centimeter lang en ligt aan de achterkant van de maag. De twaalfvingerige darm ontvangt gal uit de lever en alvleeskliersap uit de alvleesklier. Deze sappen helpen bij de vertering van vetten, eiwitten en koolhydraten.
  • De nuchtere darm is het tweede deel van de dunne darm. Het is ongeveer twee meter lang en ligt midden in de buikholte. De nuchtere darm is verantwoordelijk voor de absorptie van de meeste voedingsstoffen, waaronder koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines en mineralen.
  • De kronkeldarm is het derde deel van de dunne darm. Het is ongeveer drie meter lang en ligt in de buikholte. De kronkeldarm is verantwoordelijk voor de absorptie van water en zouten.

De dunne darm is het belangrijkste deel van het spijsverteringsstelsel voor de absorptie van voedingsstoffen.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!