Wat is het naam zwaard van koning Arthur?

Het zwaard van koning Arthur, Excalibur, is een van de meest beroemde zwaarden uit de wereldliteratuur. Het zwaard wordt beschreven als een magisch zwaard dat de drager onoverwinnelijk maakt.

De oorsprong van Excalibur is niet helemaal duidelijk. In sommige verhalen wordt het zwaard gemaakt door de tovenaar Merlijn, in andere verhalen wordt het door een fee of een nimf gegeven aan Arthur.

zwaard van koning Arthur
zwaard van koning Arthur

De bekendste verhaal over Excalibur is het verhaal van het zwaard in de steen. In dit verhaal wordt Excalibur in een grote steen gestoken door Merlijn. Alleen de rechtmatige koning van Brittannië kan het zwaard uit de steen trekken.

Arthur, een jonge boerenzoon, is de enige die het zwaard uit de steen kan trekken. Hij wordt daarom uitgeroepen tot koning van Brittannië.

Excalibur speelt een belangrijke rol in het leven van Arthur. Het zwaard helpt hem om de Orkney-eilanden te veroveren en om zijn koninkrijk te beschermen tegen de Saksen.

Aan het einde van zijn leven geeft Arthur Excalibur terug aan de Dame van het Meer. De Dame van het Meer dompelt het zwaard onder in het water en neemt het mee.

Excalibur is een symbool van macht, rechtvaardigheid en gerechtigheid. Het is een herinnering aan de legende van koning Arthur en aan de idealen van de ridderschap.

Hier zijn enkele specifieke details over Excalibur:

  • Het zwaard wordt beschreven als een zwaard van onovertroffen kwaliteit. Het is gemaakt van het beste staal en heeft een scherpe punt.
  • Het zwaard heeft een gouden greep en een zilveren schede.
  • Het zwaard heeft magische krachten. Het kan de drager onoverwinnelijk maken en het kan wonden helen.

Excalibur is een belangrijk onderdeel van de Arthur-legende. Het zwaard is een symbool van de heldendaden van Arthur en van de idealen van de ridderschap.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!