“GOK” wat is het langste deel van het spijsverteringsstelsel?

Het langste deel van het spijsverteringsstelsel is de dunne darm, De dunne darm is een buisvormig orgaan dat zich tussen de maag en de dikke darm bevindt. De dunne darm is ongeveer 6 tot 7 meter lang bij volwassen mensen, De dunne darm is verdeeld in drie delen: de twaalfvingerige darm, de nuchtere darm en de kronkeldarm.

Langste deel spijsverteringsstelsel
Langste deel spijsverteringsstelsel

De twaalfvingerige darm is het eerste deel van de dunne darm. Het is ongeveer 25 centimeter lang en is verbonden met de maag door de slokdarm. De twaalfvingerige darm ontvangt gal en spijsverteringssappen uit de lever en de alvleesklier.

De nuchtere darm is het middelste deel van de dunne darm. Het is ongeveer 2 meter lang en is verbonden met de twaalfvingerige darm en de kronkeldarm. In de nuchtere darm wordt het voedsel verder verteerd door enzymen uit de alvleesklier.

De kronkeldarm is het laatste deel van de dunne darm. Het is ongeveer 3 meter lang en is verbonden met de nuchtere darm en de dikke darm. In de kronkeldarm wordt het voedsel volledig verteerd en worden de voedingsstoffen opgenomen in het bloed.

De dunne darm is verantwoordelijk voor de belangrijkste vertering van het voedsel. In de dunne darm worden de voedingsstoffen uit het voedsel afgebroken tot kleine moleculen die het lichaam kan opnemen. De dunne darm is ook verantwoordelijk voor de opname van water en elektrolyten.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!