‘Surinaamse okra’: deze groente wordt vooral in de surinaamse keuken gebruikt 10 letters?

Het antwoord is okra. Okra, ook wel bekend als damesvingers, is een groente die veel voorkomt in de Surinaamse keuken. Het wordt vaak gebruikt in soepen, stoofschotels en roerbakgerechten. Okra heeft een lichte, vlezige smaak en een slijmerige textuur.

Andere groenten die veel gebruikt worden in de Surinaamse keuken zijn:

  • kousenband
  • antroewa
  • bitawiri
  • tayerblad
  • boulanger
  • sopropo
  • bakbanaan
  • pinda

Deze groenten zijn allemaal afkomstig uit verschillende delen van de wereld, maar ze zijn allemaal een belangrijk onderdeel van de Surinaamse keuken.

Okra

Okra, of damesvingers, is een groente die van oorsprong uit Afrika komt. Het is een lid van de kapasfamilie en wordt gekenmerkt door zijn lange, vingervormige vruchten. Okra heeft een lichte, vlezige smaak en een slijmerige textuur.

In de Surinaamse keuken wordt okra vaak gebruikt in soepen, stoofschotels en roerbakgerechten. Het is een goede bron van vezels en vitamines.

Kousenband

Kousenband is een bladgroente die van oorsprong uit Zuid-Amerika komt. Het is een lid van de amaranthusfamilie en wordt gekenmerkt door zijn lange, groene bladeren. Kousenband heeft een lichte, nootachtige smaak.

In de Surinaamse keuken wordt kousenband vaak gebruikt in soepen, stoofschotels en roerbakgerechten. Het is een goede bron van vitamines en mineralen.

Antroewa

Antroewa is een bladgroente die van oorsprong uit Afrika komt. Het is een lid van de waterkersfamilie en wordt gekenmerkt door zijn lange, slanke bladeren. Antroewa heeft een lichte, frisse smaak.

In de Surinaamse keuken wordt antroewa vaak gebruikt in soepen, stoofschotels en roerbakgerechten. Het is een goede bron van vitamines en mineralen.

Bitawiri

Bitawiri is een bladgroente die van oorsprong uit Afrika komt. Het is een lid van de spinaziefamilie en wordt gekenmerkt door zijn donkergroene bladeren. Bitawiri heeft een sterke, aromatische smaak.

In de Surinaamse keuken wordt bitawiri vaak gebruikt in soepen, stoofschotels en roerbakgerechten. Het is een goede bron van vitamines en mineralen.

Tayerblad

Tayerblad is een bladgroente die van oorsprong uit Zuid-Amerika komt. Het is een lid van de tarofamilie en wordt gekenmerkt door zijn grote, ovale bladeren. Tayerblad heeft een milde, nootachtige smaak.

In de Surinaamse keuken wordt tayerblad vaak gebruikt in soepen, stoofschotels en roerbakgerechten. Het is een goede bron van vitamines en mineralen.

Boulanger

Boulanger is een bladgroente die van oorsprong uit Afrika komt. Het is een lid van de spinaziefamilie en wordt gekenmerkt door zijn lange, puntige bladeren. Boulanger heeft een sterke, aromatische smaak.

In de Surinaamse keuken wordt boulanger vaak gebruikt in soepen, stoofschotels en roerbakgerechten. Het is een goede bron van vitamines en mineralen.

Sopropo

Sopropo is een vrucht die van oorsprong uit Zuid-Amerika komt. Het is een lid van de meloenfamilie en wordt gekenmerkt door zijn langwerpige, groene vorm. Sopropo heeft een bittere smaak.

In de Surinaamse keuken wordt sopropo vaak gebruikt in soepen, stoofschotels en roerbakgerechten. Het is een goede bron van vitamine C.

Bakbanaan

Bakbanaan is een banaansoort die van oorsprong uit Zuid-Amerika komt. Het is een lid van de banaanfamilie en wordt gekenmerkt door zijn lange, gele vorm. Bakbanaan is niet zoet als gewone bananen, maar heeft een nootachtige smaak.

In de Surinaamse keuken wordt bakbanaan vaak gefrituurd of geroosterd. Het wordt ook gebruikt in desserts en gebakjes.

Pinda

Pinda is een noot die van oorsprong uit Zuid-Amerika komt. Het is een lid van de pindafamilie en wordt gekenmerkt door zijn bruine schil. Pinda’s hebben een nootachtige smaak.

In de Surinaamse keuken worden pinda’s vaak gebruikt in sauzen, salades en desserts. Ze worden ook gebruikt om pindakaas te maken.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!