waar is mijn erfenis programma

waar is mijn erfenis programma |Waar is mijn erfenis? is een Nederlands televisieprogramma dat sinds 26 oktober 2023 wordt uitgezonden op SBS6. In het programma helpt Dennis van der Geest mensen die verstrikt zijn geraakt in langdurige familievetes en onopgeloste erfenisconflicten. Met een team van deskundigen, waaronder familie- en erfrechtadvocaat Joost Diks, duikt hij in de complexe wereld van nalatenschappen en familiegeschillen.

waar is mijn erfenis
waar is mijn erfenis

waar is mijn erfenis

  • In elke aflevering van het programma wordt een familie gevolgd die worstelt met een erfenisconflict. Dennis van der Geest spreekt met alle betrokkenen, onderzoekt de zaak en probeert een oplossing te vinden die voor iedereen acceptabel is.
  • De eerste aflevering van het programma ging over Tonnie, die haar moeder was verloren. Haar moeder was eigenaar van het beroemde Jordanese café “Rooie Nelis”. Tonnie en haar broer Cor hadden een goede relatie met hun moeder, maar na haar dood ontstond er een conflict over de erfenis. Cor had het café geërfd, maar Tonnie vond dat ze ook een deel van het café had moeten krijgen.
  • Dennis van der Geest hielp Tonnie en Cor om samen tot een oplossing te komen. Uiteindelijk besloten ze om het café te verkopen en de opbrengst te delen.

In de andere afleveringen van het programma werden onder meer de volgende zaken behandeld:

  • Een man die zijn vaders huis erven wil, maar zijn broer weigert te verkopen.
  • Een vrouw die haar moeders sieraden wil hebben, maar haar zussen weigeren deze te delen.
  • Een man die zijn vaders geld erven wil, maar zijn stiefmoeder weigert hiertoe over te gaan.

Waar is mijn erfenis? is een interessant en informatief programma dat inzicht geeft in de complexe wereld van nalatenschappen en familiegeschillen. Het programma laat zien hoe belangrijk het is om goede afspraken te maken over de erfenis, zodat er na het overlijden van een dierbare geen conflicten ontstaan.

Het programma is inmiddels in zijn eerste seizoen beëindigd. Het is nog niet bekend of er een tweede seizoen zal komen.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!