7 keer premier van italie

7 keer premier van italie |Agostino Depretis was de eerste premier van Italië die zeven keer in functie was. Hij was een liberaal politicus die in 1861 voor het eerst werd benoemd tot premier.

  • Hij diende tot 1862 en werd vervolgens herkozen in 1866, 1873, 1876, 1878 en 1881.
  • Depretis was een sterke aanhanger van de Italiaanse eenheid en streefde ernaar om de economie van het land te moderniseren. Hij werd ook gecrediteerd met het opzetten van een modern politieapparaat in Italië.
7 keer premier van italie
7 keer premier van italie

Agostino Depretis

  • Agostino Depretis werd geboren in 1813 in Mezzana Corti Bottarone, een klein dorpje in het noorden van Italië. Hij studeerde rechten en werd advocaat. In 1848 werd hij lid van het parlement van het Koninkrijk Sardinië. Hij was een fervent aanhanger van de Italiaanse eenheid en steunde het streven van koning Victor Emmanuel II om Italië te verenigen.
  • Toen Italië in 1861 werd verenigd, werd Depretis minister van binnenlandse zaken in het eerste kabinet van Camillo Benso di Cavour. Hij was verantwoordelijk voor het opzetten van een modern politieapparaat in Italië. In 1862 werd hij voor het eerst premier van Italië. Hij diende tot 1862, maar werd opnieuw benoemd in 1866.
  • Depretis was een pragmatische politicus die bereid was om compromissen te sluiten om zijn doelen te bereiken. Hij werd de grondlegger van de trasformismo, een politiek systeem dat gebaseerd was op de samenwerking tussen de verschillende politieke partijen. Depretis streefde ernaar om de economie van Italië te moderniseren en de sociale ongelijkheid te verminderen. Hij steunde de bouw van spoorwegen en andere infrastructuur en introduceerde een aantal sociale hervormingen.
  • Depretis stierf in 1887. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste figuren in de Italiaanse geschiedenis. Hij was een belangrijke factor in de Italiaanse eenheid en in de modernisering van het land.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!