wat is de latijnse benaming voor het sterrenbeeld vissen 6 letters?

De latijnse benaming voor het sterrenbeeld vissen is Pisces. Dit is de enkelvoudige vorm van het woord piscis, wat “vis” betekent. Het sterrenbeeld vissen wordt ook wel “de twee vissen” genoemd, omdat het twee vissen voorstelt die aan elkaar verbonden zijn door een lijn. De twee vissen worden vaak geassocieerd met de Griekse godin Aphrodite en haar zoon Eros, die werden gered uit het water door twee vissen toen ze van Tyrus naar Cyprus vluchtten.

Pisces
Pisces

De latijnse benaming voor het sterrenbeeld vissen wordt ook gebruikt in de astrologie. In de astrologie is vissen het twaalfde en laatste teken van de dierenriem. Mensen die geboren zijn tussen 19 februari en 20 maart worden geboren onder het teken vissen.

Het sterrenbeeld vissen is een van de oudste sterrenbeelden die bekend zijn. Het werd al genoemd door de Babyloniërs, die het associeerden met de godin Ishtar. De Grieken associeerden het sterrenbeeld met Aphrodite en Eros, maar ook met de goden Dionysos en Pan.

Het sterrenbeeld vissen is een groot sterrenbeeld, dat ongeveer 884 vierkante graden aan de hemel beslaat. Het is het 13e grootste sterrenbeeld. De helderste ster in het sterrenbeeld vissen is Eta Piscium, met een magnitude van 3,62.

Het sterrenbeeld vissen is zichtbaar in het noordelijk halfrond van maart tot april. In het zuidelijk halfrond is het sterrenbeeld zichtbaar van september tot oktober.

In de astrologie wordt het sterrenbeeld vissen geassocieerd met creativiteit, intuïtie, spiritualiteit en mededogen. Mensen die geboren zijn onder het teken vissen worden vaak gezien als dromerige, gevoelige en creatieve mensen. Ze zijn vaak geïnteresseerd in kunst, muziek en spiritualiteit.

Pisces
Pisces

Hier zijn enkele van de eigenschappen die vaak worden geassocieerd met het sterrenbeeld vissen:

  • Creativiteit: Vissen zijn vaak creatieve mensen met een rijke verbeeldingskracht. Ze zijn goed in het bedenken van nieuwe ideeën en het creëren van mooie dingen.
  • Intuïtie: Vissen hebben een sterke intuïtie. Ze kunnen vaak dingen voelen die anderen niet kunnen zien.
  • Spiritualiteit: Vissen zijn vaak spirituele mensen die geïnteresseerd zijn in de zin van het leven. Ze zijn vaak gevoelig voor de onzichtbare wereld.
  • Mededogen: Vissen zijn vaak medelevende mensen die zich zorgen maken om anderen. Ze zijn vaak bereid om te helpen en te geven.

Natuurlijk zijn dit slechts algemene eigenschappen. Niet alle mensen die geboren zijn onder het teken vissen zullen deze eigenschappen allemaal bezitten.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!