wat is de stille omgang met de zoete moeder in den bosch 9 letters?

Het antwoord is processie.

De stille omgang met de zoete moeder in Den Bosch is een jaarlijkse processie die op de zondag na Hemelvaartsdag wordt gehouden. De processie is een religieuze viering ter ere van Maria, de moeder van Jezus. De processie trekt door de binnenstad van Den Bosch en wordt jaarlijks door duizenden mensen bijgewoond.

processie
processie

Het woord “processie” is een samenstelling van de woorden “procedere” (voortgaan) en “sië” (zich). Het betekent dus letterlijk “het voortgaan van iets”. In het geval van de stille omgang met de zoete moeder in Den Bosch is het “iets” dat voortgaat een groep mensen die door de stad trekt.

wat is de stille omgang met de zoete moeder in den bosch 9 letters
wat is de stille omgang met de zoete moeder in den bosch 9 letters

Dus, het antwoord op je vraag is processie. Dit is een woord van 9 letters dat de stille omgang met de zoete moeder in Den Bosch beschrijft.

De stille omgang is een indrukwekkende gebeurtenis. De processie begint in de Sint-Janskathedraal, waar het beeld van de Zoete Moeder wordt uitgehaald. Het beeld wordt dan op een praalwagen geplaatst, die door een groep mannen wordt gedragen. De processie trekt door de binnenstad van Den Bosch, langs verschillende belangrijke kerken en kloosters.

De processie is een gelegenheid voor gelovigen om hun geloof te belijden en om de Zoete Moeder te eren. Het is ook een moment van bezinning en reflectie. De processie is in stilte, wat de deelnemers de kans geeft om hun gedachten te ordenen en te bidden.

De stille omgang is een belangrijk onderdeel van de Bossche cultuur. Het is een traditie die al eeuwenlang wordt gevierd en die voor veel mensen een belangrijke betekenis heeft.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!