rivier in rusland 4 letters

rivier in rusland 4 letters |Er zijn 4 letterrivieren in Rusland, waaronder:

Рава́н (Ravan)

De rivier Ravan ontspringt in het noorden van de provincie Leningrad, in het gebied van het Valdai-hoogland. De rivier stroomt in noordoostelijke richting en mondt uit in de Neva, ongeveer 20 kilometer ten noorden van de stad Volchov.

De rivier Ravan is een belangrijke waterweg voor de houtindustrie. Er zijn verschillende houtzagerijen en papierfabrieken langs de rivier gevestigd. De rivier is ook populair bij toeristen voor vissen en zwemmen.

Ча́года (Tsjagoda)

De rivier Tsjagoda ontspringt in het zuidwesten van de provincie Novgorod, in het gebied van het Valdai-hoogland. De rivier stroomt in oostelijke richting en mondt uit in de Msta, ongeveer 50 kilometer ten noorden van de stad Staraja Russa.

De rivier Tsjagoda is een belangrijke waterweg voor de landbouw. Er zijn verschillende landbouwbedrijven langs de rivier gevestigd. De rivier is ook populair bij toeristen voor vissen en zwemmen.

Ко́вжа (Kovzja)

De rivier Kovzja ontspringt in het zuidoosten van de provincie Kostroma, in het gebied van het Valdai-hoogland. De rivier stroomt in noordelijke richting en mondt uit in de Volga, ongeveer 100 kilometer ten zuiden van de stad Kostroma.

De rivier Kovzja is een belangrijke waterweg voor de houtindustrie. Er zijn verschillende houtzagerijen en papierfabrieken langs de rivier gevestigd. De rivier is ook populair bij toeristen voor vissen en zwemmen.

Кема́ (Kema)

De rivier Kema ontspringt in het zuiden van de provincie Omsk, in het gebied van het West-Siberisch Oeralgebergte. De rivier stroomt in oostelijke richting en mondt uit in de Irtysj, ongeveer 100 kilometer ten zuiden van de stad Omsk.

De rivier Kema is een belangrijke waterweg voor de landbouw. Er zijn verschillende landbouwbedrijven langs de rivier gevestigd. De rivier is ook populair bij toeristen voor vissen en zwemmen.

Algemene informatie over 4 letterrivieren in Rusland

De 4 letterrivieren in Rusland zijn allemaal relatief korte rivieren met een stroomgebied van minder dan 20.000 vierkante kilometer. De rivieren ontspringen meestal in bergachtige gebieden en stromen in oostelijke of noordoostelijke richting. De rivieren zijn belangrijk voor de houtindustrie, de landbouw en het toerisme.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!