sneeuwval in duitsland| Waar ligt sneeuw in Duitsland op dit moment?

Sneeuwval is een veel voorkomend verschijnsel in Duitsland, vooral in de wintermaanden. In 2023/2024 viel er in delen van Duitsland extreem veel sneeuw, met recordhoeveelheden in Zuid-Beieren. In München werd op 10 december 2023 ruim 45 centimeter sneeuw gemeten, en in Passau zelfs 56 centimeter. Deze sneeuwval zorgde voor veel overlast, met onder meer schooluitval, verkeerschaos en vertragingen bij het openbaar vervoer.

In de afgelopen jaren is de sneeuwval in Duitsland toegenomen, als gevolg van de klimaatverandering. Dit betekent dat we in de toekomst vaker te maken kunnen krijgen met extreme sneeuwval.

Sneeuwval kan een prachtig gezicht zijn, maar het kan ook gevaarlijk zijn. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het rijden in sneeuw en om de weerberichten te volgen.

Waar ligt sneeuw in Duitsland op dit moment?

Volgens de weervoorspelling voor 20 januari 2024 ligt er sneeuw in delen van Duitsland, waaronder:

Er wordt verwacht dat de sneeuwval in de komende dagen zal aanhouden, met mogelijk nog meer sneeuwval in de Alpen.

Waar meeste kans op sneeuw in Duitsland?

De meeste kans op sneeuw in Duitsland is in de Alpen. De hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze, ligt in de Alpen en hier ligt vrijwel altijd sneeuw. In de Alpen kan de sneeuwval soms zeer hevig zijn, met meer dan een meter sneeuw in korte tijd.

Andere gebieden in Duitsland met een grote kans op sneeuw zijn de middelgebergtes, zoals het Zwarte Woud, het Sauerland en het Harzgebergte. In deze gebieden ligt er vaak sneeuw van 10 tot 20 centimeter.

In het noorden en midden van Duitsland is de kans op sneeuw kleiner. Hier ligt er meestal maar een paar centimeter sneeuw.

Hier zijn enkele specifieke plaatsen in Duitsland met een grote kans op sneeuw:

error: Content is protected !!