de eerste quakers in noorwegen vestigden zich in deze stad 9 letters

de eerste quakers in noorwegen vestigden zich in deze stad 9 letters |De stad waar de eerste quakers in Noorwegen zich vestigden, is Stavanger. Dit is een stad in het zuidwesten van Noorwegen, met ongeveer 130.000 inwoners. De eerste quakers kwamen in 1818 naar Stavanger, vanuit de Verenigde Staten.

De stad Stavanger heeft 9 letters. Dus het antwoord op je vraag is Stavanger.

Stavanger, Noorwegen
Stavanger, Noorwegen

hier is meer informatie over de eerste quakers in Stavanger

  • De eerste quakers in Stavanger waren Elias Tastad, Endre Dahl en Asbjørn Kloster. Zij waren allemaal krijgsgevangenen geweest in de Verenigde Staten tijdens de Napoleontische oorlogen. In de Verenigde Staten kwamen ze in contact met het Quakerisme, en toen ze na de oorlog terugkeerden naar Stavanger, brachten ze deze religieuze overtuiging mee.
  • De quakers in Stavanger werden aanvankelijk met veel tegenstand geconfronteerd. De Noorse staatskerk, de Lutherse kerk, zag de quakers als een bedreiging voor haar macht. De quakers werden daarom vervolgd en moesten hun geloof in het geheim belijden.

Lees ook |wetenschappelijk televisieprogramma gepresenteerd door stefano keizers, nederland in beweging gemist programma, Big Brother Awards 2024, waar is mijn erfenis programma, married at first sight hoe is het nu met.

Stavanger, Noorwegen

صورة Stavanger, Noorwegenwww.27vakantiedagen.nl

  • Ondanks de tegenstand groeide de Quakergemeenschap in Stavanger gestaag. In 1825 werd de eerste Quakerkerk in Stavanger gebouwd. De kerk is nog steeds in gebruik en is een belangrijk monument voor het Quakerisme in Noorwegen.
  • De quakers hebben een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Stavanger. Zij waren onder meer betrokken bij de oprichting van de eerste christelijke zending vanuit Noorwegen, Det Norske Misjonsselskap. Ook hebben zij zich ingezet voor sociale rechtvaardigheid en vrede.
error: Content is protected !!