in het noorden grenst oekraïne aan?

In het noorden grenst Oekraïne aan Wit-Rusland. De grens tussen de twee landen is 891 kilometer lang, De grens loopt van de rivier de Prypjat in het westen tot de rivier de Desna in het oosten.

Oekraïne grenst in het oosten, noordoosten en zuiden aan Rusland. In het westen grenst het aan Polen, Slowakije en Hongarije. In het zuidwesten grenst het aan Roemenië en Moldavië.

in het noorden grenst oekraïne aan
in het noorden grenst oekraïne aan
  • De grens tussen Oekraïne en Wit-Rusland is voor het grootste deel een natuurlijke grens, die wordt gevormd door de rivieren de Prypjat en de Desna. In het westen wordt de grens gevormd door een strook land dat in 1921 aan Wit-Rusland werd toegewezen, nadat Oekraïne deel uitmaakte van de Sovjet-Unie.
  • De grens tussen Oekraïne en Rusland is veel langer en complexer. De grens loopt over land, water en door verschillende geografische gebieden. In het noorden wordt de grens gevormd door de rivieren de Prypjat en de Desna. In het oosten wordt de grens gevormd door de Zee van Azov en de Zwarte Zee. In het zuiden loopt de grens door de Donbas, een gebied dat in 2014 door Rusland werd bezet.

De grens tussen Oekraïne en Polen is 535 kilometer lang. De grens loopt van de rivier de Zbrucz in het westen tot de rivier de Soepryn in het oosten. De grens is grotendeels vlak en landbouwkundig vruchtbaar.

  • De grens tussen Oekraïne en Slowakije is 98 kilometer lang. De grens loopt van de rivier de Soepryn in het westen tot de rivier de Tisa in het oosten. De grens is grotendeels bergachtig en bosrijk.
  • De grens tussen Oekraïne en Hongarije is 103 kilometer lang. De grens loopt van de rivier de Tisa in het westen tot de rivier de Prut in het oosten. De grens is grotendeels vlak en landbouwkundig vruchtbaar.
  • De grens tussen Oekraïne en Roemenië is 450 kilometer lang. De grens loopt van de rivier de Prut in het westen tot de Zee van Azov in het oosten. De grens is grotendeels vlak en landbouwkundig vruchtbaar.
  • De grens tussen Oekraïne en Moldavië is 93 kilometer lang. De grens loopt van de Zee van Azov in het westen tot de rivier de Dnjestr in het oosten. De grens is grotendeels vlak en landbouwkundig vruchtbaar.

De grenzen van Oekraïne zijn sinds de onafhankelijkheid van het land in 1991 grotendeels ongewijzigd gebleven. De grens tussen Oekraïne en Rusland is echter in 2014 gewijzigd door de annexatie van de Krim door Rusland.

error: Content is protected !!