hoe oud is tineke schouten

hoe oud is tineke schouten |Tineke Schouten is geboren op 12 juni 1954. Vandaag is het 24 januari 2024. Dat betekent dat Tineke Schouten vandaag 69 jaar oud is.

Tineke Schouten is een Nederlandse comédienne en cabaretière. Ze is vooral bekend van haar typetjes, zoals Lenie uit de Takkestraat en Bep Lachebek. Ze is een van de meest succesvolle cabaretiers van Nederland.

Tineke Schouten werd geboren in Utrecht in 1954. Ze begon haar carrière als zangeres, maar stapte al snel over op cabaret. In 1980 maakte ze haar debuut in het theater met de show “Tien met een gniffel”. Sindsdien heeft ze meer dan 26 theatershows gemaakt, waarin ze diverse typetjes neerzette. Enkele van haar bekendste typetjes zijn:

  • Lenie uit de Takkestraat, een Amsterdamse huisvrouw met een plat accent

  • Bep Lachebek, een enthousiaste dame die altijd enthousiast is

  • Andrea Riool, een vulgaire dame uit de Randstad

  • De Piepsjoo, een jonge vrouw die altijd lacht

Tineke Schouten is een van de meest succesvolle cabaretiers van Nederland. Ze heeft talloze prijzen gewonnen, waaronder de Zilveren Harp, de Gouden Harp en de Annie M.G. Schmidtprijs. Ze is ook een veelgevraagde televisiepresentatrice. Ze presenteerde onder andere de programma’s “Tineke” en “Tineke & De Boeren”.

Tineke Schouten is een icoon van de Nederlandse humor. Ze is een getalenteerde comédienne die het publiek altijd weet te vermaken.

error: Content is protected !!