hoe heet de stad uit de griekse oudheid waarvan de bevolking zeer militair werd opgevoed

De stad uit de Griekse oudheid waarvan de bevolking zeer militair werd opgevoed, is Sparta, Sparta was een stadstaat in het zuiden van Griekenland, gelegen op de Peloponnesos. De Spartaanse samenleving was gericht op oorlogvoering, en de militaire training van de mannen was het belangrijkste.

Jonge Spartaanse jongens werden vanaf hun zevende jaar uit huis geplaatst en naar een militaire kazerne gestuurd. Daar kregen ze een strenge opleiding in vechtsporten, atletiek en discipline. De Spartanen waren berucht om hun harde en sobere levensstijl. Ze aten een eenvoudig dieet en sliepen op harde matrassen. Hun doel was om sterke en dappere soldaten te creëren die hun stad konden beschermen.

De Spartaanse opvoeding was zeer succesvol. De Spartanen waren een van de sterkste legers van de oude wereld. Ze wonnen vele oorlogen, waaronder de Peloponnesische Oorlog tegen Athene. De Spartaanse opvoeding had echter ook een negatieve kant. De Spartanen waren vaak gewelddadig en intolerant tegenover andere culturen.

Sparta: Militair bolwerk

De Spartaanse opvoeding was gebaseerd op het idee van agoge, wat “opvoeding” of “opleiding” betekent.

  • De agoge was een collectieve en staatsgeleide opvoeding die bedoeld was om alle jongens van Sparta tot geharde militairen en overtuigde staatsburgers op te leiden.
  • De agoge begon op de leeftijd van zeven jaar. De jongens werden uit huis geplaatst en naar een militaire kazerne gestuurd, waar ze samen met andere jongens uit hun leeftijdsgroep zouden wonen en leren. De kazerne werd geleid door een paidonomos, een soort leraar of voogd.
  • De jongens kregen een strenge opleiding in vechtsporten, atletiek en discipline. Ze werden getraind om sterk, snel en uithoudingsvermogen te zijn. Ze leerden ook over de Spartaanse geschiedenis en cultuur.
  • De Spartaanse opvoeding was zeer hard. De jongens moesten vaak hard werken en kregen weinig voedsel. Ze werden ook blootgesteld aan pijn en vernedering als ze fouten maakten. Het doel van deze harde discipline was om de jongens sterk en veerkrachtig te maken.
Sparta, Griekenland
Sparta, Griekenland

De agoge was een zeer succesvolle opvoedingsmethode. De Spartanen waren een van de sterkste legers van de oude wereld. Ze wonnen vele oorlogen, waaronder de Peloponnesische Oorlog tegen Athene.

De Spartaanse opvoeding had echter ook een negatieve kant. De Spartanen waren vaak gewelddadig en intolerant tegenover andere culturen. Ze waren ook niet geïnteresseerd in kunst, filosofie of andere vormen van cultuur.

De Spartaanse opvoeding is een fascinerend voorbeeld van een samenleving die alles op alles zette om een ​​sterke en efficiënte militaire macht te creëren.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!