Representatief Voorbeeld Van Een Moderne Japanse Film

Er zijn veel geweldige moderne Japanse films, maar een paar van de meest representatieve zijn:

  • Drive My Car (2021): een drama over een theaterregisseur die een jonge vrouw inhuurt als zijn chauffeur terwijl hij rouwt om het verlies van zijn vrouw . Het won de prijs voor beste film op het filmfestival van Cannes in 2021 en werd genomineerd voor drie Oscars, waaronder die voor beste film.

  • Rijkdom (2021) ): Een komisch drama over een disfunctionele familie die wordt gedwongen om met elkaar om te gaan na de dood van hun patriarch. Het won de prijs van de jury op het filmfestival van Cannes in 2021.

  • Het wiel van het fortuin en fantasie (2021): een magisch-realistisch drama over een jonge vrouw die een manier vindt om van leven te wisselen met een andere vrouw. Het werd geselecteerd voor de officiële selectie van het filmfestival van Cannes 2021, waar het de prijs won voor beste scenario.

  • On the Edge of the World (2021): Een documentaire over een groep mensen die in een klein dorpje aan de rand van de wereld wonen. Het werd geselecteerd voor de officiële selectie van het filmfestival van Cannes 2021, waar het de prijs won François Chalais.

Hedendaagse Japanse films
Hedendaagse Japanse films
  • Plan 75 (2022): Een sciencefictionfilm over een toekomstige Japanse regering die een programma implementeert om senioren te euthanaseren. Het werd geselecteerd voor de officiële selectie van het filmfestival van Cannes 2022, waar het de prijs won van de jury.

    Een Moderne Japanse Film

Deze films vertegenwoordigen het beste van wat de moderne Japanse cinema te bieden heeft . Ze zijn allemaal goed gemaakt en dwingend, en ze verkennen een breed scala aan onderwerpen en thema’s. Als je meer wilt weten over Japanse cinema, dan zijn dit een geweldige plek om te beginnen.”‘

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!