typetje van kooten en de bie

typetje van kooten en de bie. Er zijn er zooooveel, maar hier zijn enkele van mijn favoriete typetjes van Kooten en de Bie:

  • Jacobse & Van Es: Het Haagse duo Jacobse (Wim de Bie) en Van Es (Kees van Kooten) stonden bekend om hun oplichtingstrucs. Ze zetten nietsvermoedende mensen op met hun gladde praatjes en nep-bedrijven, zoals “‘t Tuinbedrijf van Jaap Kooiman” of “‘t Slotenimperium van F. Jacobse.”
  • De Vieze Man: De Vieze Man (Wim de Bie) was een smerige, ongeschoren man die altijd in een vieze regenjas liep. Hij beledigde mensen voortdurend en maakte seksistische opmerkingen.
  • Koos Koets: Koos Koets (Kees van Kooten) was een arrogante, domme Larense zakenman. Hij sprak met een overdreven Goois accent en droeg altijd dure kleding.
  • Wethouder Hekking: Wethouder Hekking (Kees van Kooten) was een corrupte politicus die altijd op zoek was naar manieren om zijn zakken te vullen. Hij was onbetrouwbaar en hypocriet.
  • Burgemeester Van der Vaart: Burgemeester Van der Vaart (Wim de Bie) was een incompetente burgemeester die altijd in de problemen kwam. Hij was goedgelovig en naïef.

Dit zijn slechts enkele van de vele geweldige typetjes die Kooten en de Bie hebben gecreëerd. Ze waren meesters in satire en hun sketches zijn nog steeds relevant en hilarisch vandaag.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!