The Times, Krant Van Derk Sauer

The Times Krant Van Derk Sauer |  De Times is een Britse dagelijkse broadsheet-krant opgericht in 1785. Het is eigendom van Times Newspapers Limited, een dochteronderneming van News UK. De krant wordt gedrukt in compact formaat en heeft een gemiddelde dagelijkse oplage van 470.000 exemplaren. De Times is een van de meest gerespecteerde kranten ter wereld en staat bekend om zijn uitgebreide verslaggeving over politiek, zaken en internationale zaken.

صورة Times, Krant van Derk Sauer

Derk Sauer is een Nederlandse zakenman en filantroop. Hij is de oprichter en voorzitter van de Derk Sauer Foundation, die goede doelen ondersteunt op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en kunst. Sauer is ook lid van de Raad van Toezicht van de Vrije Universiteit Amsterdam en van het bestuur van het Concertgebouw.

In 2018 kocht Sauer The Times van News UK. Hij heeft gezegd dat hij de krant wil kopen om ervoor te zorgen dat deze onafhankelijk blijft en kwaliteitsjournalistiek blijft bedrijven. Sauer heeft ook gezegd dat hij wil dat The Times een meer prominente rol gaat spelen in het publieke debat in het Verenigd Koninkrijk.

De Times onder leiding van Derk Sauer

Sinds de overname door Derk Sauer in 2018 heeft The Times een aantal veranderingen ondergaan.

  • De krant heeft zich meer gericht op onderzoeksjournalistiek en opinieartikelen, en heeft een aantal nieuwe columnisten aangetrokken.
  • De Times heeft ook haar digitale platform uitgebreid en biedt nu meer online content aan.
  • De veranderingen onder leiding van Sauer zijn niet zonder kritiek gebleven. Sommigen vinden dat de krant te links is geworden, terwijl anderen vinden dat de focus op onderzoeksjournalistiek ten koste is gegaan van de verslaggeving van alledaags nieuws.

Ondanks de kritiek is The Times een van de meest gelezen kranten in het Verenigd Koninkrijk. De krant heeft een trouwe lezersbasis die waarde hecht aan de onafhankelijke journalistiek en de diepgaande analyses.

De Times Krant van Derk Sauer
De Times Krant van Derk Sauer

Enkele van de belangrijkste veranderingen onder leiding van Sauer

  • Meer focus op onderzoeksjournalistiek en opinieartikelen
  • Aantrekken van nieuwe columnisten
  • Uitbreiding van het digitale platform
  • Meer online content

Kritiek op de veranderingen

  • De krant is te links geworden
  • De focus op onderzoeksjournalistiek is ten koste gegaan van de verslaggeving van alledaags nieuws

De toekomst van The Times

Het is nog te vroeg om te zeggen wat de toekomst van The Times is onder leiding van Derk Sauer. De krant heeft een aantal belangrijke veranderingen ondergaan, maar het is nog niet duidelijk of deze veranderingen op de lange termijn succesvol zullen zijn. De toekomst van The Times zal afhangen van de loyaliteit van de lezersbasis, de kwaliteit van de journalistiek en de concurrentiepositie in de Britse krantenmarkt.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!