Tijdens De Woestijntocht Ontvingen De Israëlieten Deze Spijs Van God (5) letters

Tijdens De Woestijntocht Ontvingen De Israëlieten Deze Spijs Van God. Manna.

Tijdens de woestijntocht ontvingen de Israëlieten manna van God. Het wordt beschreven als een klein, rond, witachtig korrelig voedsel dat op de grond viel met de dauw. De Israëlieten verzamelden het manna ‘s morgens en konden het op verschillende manieren bereiden. Het smaakte naar honingkoek en was een bron van voeding voor de Israëlieten tijdens hun 40-jarige tocht door de woestijn.

In de Bijbel wordt manna gezien als een teken van Gods voorzienigheid en zorg voor zijn volk. Het is een wonderbaarlijk voedsel dat uit de hemel kwam en de Israëlieten in leven hield toen ze geen andere voedselbronnen hadden.

Manna uit de hemel
Manna uit de hemel

Manna wordt ook symbolisch gezien als het Woord van God. In Johannes 6:31-35 zegt Jezus: “Ik ben het brood dat uit de hemel is neergedaald. Wie van dit brood eet, zal in eeuwigheid leven. En het brood dat Ik zal geven, is Mijn vlees, dat Ik voor het leven van de wereld zal geven.”

In deze passage vergelijkt Jezus Zichzelf met manna. Hij zegt dat Hij de bron van leven is en dat wie Hem volgt, eeuwig leven zal hebben.

Manna is dus een belangrijk symbool in de Bijbel. Het staat voor Gods voorzienigheid, zorg en liefde voor zijn volk. Het is ook een symbool van het Woord van God en van Jezus Christus, die de bron van leven is.

Manna: Meer dan Voedsel

In de Bijbel is manna meer dan alleen een wonderbaarlijk voedsel dat de Israëlieten in leven hield. Het heeft een diepere, symbolische betekenis die ons veel kan leren over God en zijn relatie met zijn volk.

1. Gods Voorzienigheid:

Manna is een krachtig symbool van Gods voorzienigheid. De Israëlieten waren in de woestijn, een dorre en onherbergzame plek waar geen voedsel te vinden was. God voorzag hen echter op wonderbaarlijke wijze van manna, dat hen alles gaf wat ze nodig hadden om te overleven. Dit toont ons dat God altijd voor ons zorgt, zelfs in de moeilijkste tijden.

Tijdens De Woestijntocht Ontvingen De Israëlieten Deze Spijs Van God (5) letters
Tijdens De Woestijntocht Ontvingen De Israëlieten Deze Spijs Van God (5) letters

2. Vertrouwen op God:

De Israëlieten moesten elke dag manna verzamelen. Ze konden het niet bewaren voor de volgende dag, want dan zou het bederven. Dit leerde hen om op God te vertrouwen en te geloven dat Hij hen elke dag zou voorzien van wat ze nodig hadden.

3. Gehoorzaamheid:

God gaf de Israëlieten specifieke instructies over hoe ze manna moesten verzamelen. Ze moesten op de zesde dag extra verzamelen om te bewaren voor de sabbat. Dit leerde hen om God te gehoorzamen, zelfs als ze niet begrepen waarom Hij bepaalde dingen van hen verlangde.

4. Het Woord van God:

In het Nieuwe Testament wordt manna gebruikt als een symbool van het Woord van God. Jezus Christus zei: “Ik ben het brood dat uit de hemel is neergedaald. Wie van dit brood eet, zal in eeuwigheid leven” (Johannes 6:31). Dit leert ons dat het Woord van God net zo belangrijk is als voedsel voor ons geestelijk welzijn.

5. Eeuwig Leven:

Manna symboliseert ook het eeuwige leven dat God belooft aan allen die in Hem geloven. Jezus Christus zei: “Wie van dit brood eet, zal in eeuwigheid leven” (Johannes 6:51). Dit geeft ons hoop en troost in de wetenschap dat we, door te geloven in Jezus, de dood kunnen overwinnen en voor altijd met God kunnen leven.

Manna
Manna

Manna in de hedendaagse tijd

De symboliek van manna is nog steeds relevant voor ons vandaag. We kunnen manna zien als een symbool van:

  • Gods voorzienigheid in onze levens
  • Het belang van vertrouwen op God
  • De noodzaak om God te gehoorzamen
  • De kracht van het Woord van God
  • De belofte van eeuwig leven

Door de betekenis van manna te begrijpen, kunnen we onze relatie met God verdiepen en groeien in ons geloof.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!