Het zit vol met regenwater waarin muildieren van alles verzamelen (13) letters| cryptogram Nl woordenboek

Het zit vol met regenwater waarin muildieren van alles verzamelen (13) letters. Soms helpt het om het raadsel hardop te zeggen of het aan iemand anders te vertellen om een ander perspectief te krijgen. En natuurlijk, als je het antwoord echt niet kunt vinden, is er geen schande om een hint te vragen of het antwoord op te zoeken.

Het zit vol met regenwater waarin muildieren van alles verzamelen (13) letters
Het zit vol met regenwater waarin muildieren van alles verzamelen (13) letters

De puzzel oplossen

  • oplossing is Vergaarbekken
  • Het antwoord op de omschrijving puzzel met 13 letters is Vergaarbekken

Vergaarbekken” is inderdaad een term die past bij de beschrijving van een gebied waar regenwater wordt verzameld, en het heeft 13 letters.

verduidelijking cryptogram puzzel

Een vergaarbekken, ook wel bekend als een retentiebekken, is een kunstmatig aangelegde wateropslagplaats die ontworpen is om regenwater op te vangen en vast te houden. Deze bekken worden vaak gebruikt als onderdeel van het systeem voor regenwaterbeheer in stedelijke en landelijke gebieden.

Het zit vol met regenwater waarin muildieren van alles verzamelen
Het zit vol met regenwater waarin muildieren van alles verzamelen

Het hoofddoel van een vergaarbekken is om pieken in de afvoer van regenwater te verminderen en om overstromingen te voorkomen. Wanneer het regent, verzamelt het bekken het overtollige water dat anders snel zou wegstromen naar waterwegen en riolen. Door het water vast te houden, kan het langzaam infiltreren in de bodem, verdampen of geleidelijk worden afgevoerd, waardoor de impact van overstromingen wordt verminderd en het grondwater wordt aangevuld.

Vergaarbekkens worden vaak gecombineerd met groene infrastructuur, zoals vegetatiedaken, regentonnen en doorlatende bestrating, om een integraal en duurzaam regenwaterbeheersysteem te vormen. Deze systemen dragen bij aan het verminderen van wateroverlast, het verbeteren van de waterkwaliteit en het vergroten van de veerkracht van stedelijke gebieden tegen de gevolgen van klimaatverandering.

Enkele extra tips

  • Je kunt online talloze cryptogrammen vinden om je vaardigheden te oefenen.
  • Er zijn ook boeken en apps beschikbaar met cryptogrammen en hints.
  • Met een beetje oefening word je een echte cryptogram-expert!

Veel plezier!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!