Welke Spaanse zanger maakte naast Placido Domingo en Luciano Pavarotti deel uit van ‘De Drie Tenoren’? (12) letters| cryptogram Nl woordenboek

Welke Spaanse zanger maakte naast Placido Domingo en Luciano Pavarotti deel uit van ‘De Drie Tenoren’? (12) letters. Lees het artikel op nieuwsnl.khbarmix.com-website om het antwoord te vinden. Het antwoord op de omschrijving puzzel met 12 letters is  Jose Carreras.
Welke Spaanse zanger maakte naast Placido Domingo en Luciano Pavarotti deel uit van ‘De Drie Tenoren' (12) letters
Welke Spaanse zanger maakte naast Placido Domingo en Luciano Pavarotti deel uit van ‘De Drie Tenoren’ (12) letters

De puzzel oplossen

oplossing is  Jose Carreras.

  • Het antwoord op de omschrijving puzzel met 12 letters is  Jose Carreras.
  • De Spaanse zanger die deel uitmaakte van ‘De Drie Tenoren’ naast Placido Domingo en Luciano Pavarotti is José Carreras.

verduidelijking cryptogram puzzel

José Carreras is een van de meest bekende Spaanse tenoren van zijn generatie. Hij werd geboren op 5 december 1946 in Barcelona, Spanje. Carreras begon zijn zangcarrière op jonge leeftijd en werd al snel erkend vanwege zijn opmerkelijke stem en muzikale talent.

Zijn internationale doorbraak kwam in de jaren zeventig en tachtig, toen hij optrad in vele belangrijke operahuizen over de hele wereld, waaronder de Metropolitan Opera in New York, de Royal Opera House in Londen en de Staatsoper in Wenen. Zijn samenwerking met Plácido Domingo en Luciano Pavarotti als ‘De Drie Tenoren’ tijdens de Wereldbeker Voetbal in 1990 bracht hem nog meer roem en populariteit.

Naast zijn operawerk heeft Carreras ook een breed scala aan solo-opnames gemaakt, waaronder opera-aria’s, liederen uit het Spaanse repertoire en populaire muziek. Hij heeft talloze prijzen en onderscheidingen ontvangen voor zijn bijdragen aan de muziekwereld, waaronder een Grammy Award voor zijn album “Carreras Domingo Pavarotti in Concert”.

Naast zijn muzikale carrière staat Carreras ook bekend om zijn filantropische inspanningen. In 1988 richtte hij de José Carreras International Leukemia Foundation op, nadat hij zelf leukemie had overwonnen. Deze stichting is gewijd aan het ondersteunen van onderzoek naar leukemie en het bieden van hulp aan patiënten en hun families.

Carreras blijft een invloedrijk figuur in de wereld van de opera en blijft optreden en zijn liefde voor muziek delen met een wereldwijd publiek.

Veel succes met het oplossen van raadsels!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!