minister van defensie in rutte (4) letters |puzzelwoordaannl

minister van defensie in rutte (4) letters |De minister van Defensie in het kabinet Rutte zou worden vertegenwoordigd door de initialen ‘VVD’, wat staat voor ‘Volkspartij voor Vrijheid en Democratie’, de politieke partij onder leiding van Mark Rutte.

kabinet Rutte

  • In het kabinet Rutte was de minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten. Deze functie vervulde zij van 26 oktober 2017 tot en met 15 januari 2021. Ank Bijleveld-Schouten is lid van het CDA (CDA), onderdeel van de coalitieregering onder leiding van de Volkspartij voor de Vrijheid van Mark Rutte. Democratie (VVD).
  • Als minister van Defensie was Bijleveld-Schouten verantwoordelijk voor het toezicht op de Nederlandse strijdkrachten en het waarborgen van de nationale veiligheid van het land. Tijdens haar ambtsperiode hield ze zich bezig met verschillende defensiegerelateerde kwesties, waaronder militaire inzet, aanschaf van uitrusting en strategische planning.
minister van defensie in rutte (4) letters
minister van defensie in rutte (4) letters

meer informatie

  • Ank Bijleveld-Schouten is een prominente Nederlandse politicus die gedurende haar carrière verschillende belangrijke posities heeft bekleed bij de overheid en de publieke sector. Geboren op 17 maart 1962 in IJsselmuiden, raakte ze al op relatief jonge leeftijd betrokken bij de politiek.
  • De politieke carrière van Bijleveld-Schouten begon in de jaren tachtig toen ze als parlementair medewerker werkte voor het Christen-Democratisch Appèl (CDA). Later was ze van 1989 tot 2001 lid van de Tweede Kamer en vertegenwoordigde ze de belangen van haar partij in verschillende commissies, waaronder die op het gebied van onderwijs, cultuur en wetenschap.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!