Wat is de bekendere naam van de poelepetaat of stipkip? (9) letters |puzzelwoordaannl

Wat is de bekendere naam van de poelepetaat of stipkip? (9) letters |”Kloekhenn” is inderdaad een andere naam voor de poelepetaat of stipkip.

kloekhenn

  • De kloekhenn, ook bekend als de poelepetaat of stipkip, is een andere benaming voor de kievit (Vanellus vanellus). Het is een vogelsoort behorende tot de familie van plevieren (Charadriidae) en de orde van de steltloperachtigen (Charadriiformes). De kievit staat bekend om zijn opvallende zwart-witte verenkleed, met een groene gloed op de vleugels en een lange kuif op zijn kop.
  • De kievit is een algemene broedvogel in Europa, Azië en Noord-Amerika en wordt vaak aangetroffen in open gebieden zoals weilanden, akkers en moerassen. Ze voeden zich voornamelijk met insecten, wormen en andere ongewervelden die ze vinden door te foerageren in modderige grond.
Wat is de bekendere naam van de poelepetaat of stipkip? (9) letters
Wat is de bekendere naam van de poelepetaat of stipkip? (9) letters

meer informatie

  • De kievit staat ook bekend om zijn opvallende baltsvlucht, waarbij hij hoog in de lucht vliegt en daarbij luide geluiden maakt. Het nest van de kievit bevindt zich meestal op de grond en bestaat uit een ondiepe kuil bekleed met gras en bladeren.
  • In sommige regio’s, met name in Nederland, is de kievit een cultureel symbool en wordt hij geassocieerd met de lente en het begin van het broedseizoen. In deze gebieden wordt ook de traditie van het zoeken naar kievitseieren beoefend, hoewel dit in veel landen illegaal is vanwege de beschermde status van de vogel.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!