wie schreef gips het beste kinderboek van 2016 (5) letters |puzzelwoordaannl

wie schreef gips het beste kinderboek van 2016 (5) letters |Het beste kinderboek van 2016 werd geschreven door Anna Woltz. Haar boek “Gips” werd bekroond met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury in de categorie 10 t/m 12 jaar. “Gips” vertelt het verhaal van Fitz, een meisje dat haar been breekt tijdens een skivakantie en daardoor vast komt te zitten in een saai hotel. Het boek behandelt thema’s als vriendschap, avontuur en zelfontdekking, en heeft een aantrekkelijke schrijfstijl die zowel jonge lezers als volwassenen aanspreekt.

Gips

  • “Gips” is een veelgeprezen kinderboek dat werd gepubliceerd in 2015. Het werd al snel een favoriet onder jonge lezers vanwege zijn levendige personages, boeiende verhaallijn en emotionele diepgang. Het verhaal volgt Fitz, een dertienjarig meisje dat haar been breekt tijdens een skivakantie met haar ouders. Als gevolg daarvan moet ze de rest van de vakantie doorbrengen in een saai hotel, terwijl haar vrienden thuis plezier maken zonder haar.
  • In het hotel ontmoet Fitz een andere jongen, Adam, die in hetzelfde schuitje zit met zijn gebroken arm. Ondanks hun aanvankelijke ongemak ontstaat er langzaam maar zeker een band tussen de twee. Samen beleven ze allerlei avonturen en leren ze belangrijke lessen over vriendschap, moed en doorzettingsvermogen.
wie schreef gips het beste kinderboek van 2016 (5)
wie schreef gips het beste kinderboek van 2016 (5)

meer informatie

  • Anna Woltz heeft een meesterlijke manier om de gedachten en gevoelens van haar personages tot leven te brengen, waardoor lezers zich gemakkelijk kunnen identificeren met Fitz en Adam. Het boek behandelt ook volwassen thema’s zoals verlies, eenzaamheid en het vinden van je eigen weg in het leven, maar op een toegankelijke manier voor jongere lezers.
  • “Gips” werd bekroond met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury in de categorie 10 t/m 12 jaar in 2016, waarmee het erkend werd als een van de meest geliefde en invloedrijke kinderboeken van dat jaar. De combinatie van meeslepende verhalen en diepgaande thema’s maakt “Gips” een tijdloos werk dat jonge lezers blijft boeien en inspireren.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!