wat is de latijnse benaming voor het sterrenbeeld vissen 6 letters? puzzel

wat is de latijnse benaming voor het sterrenbeeld vissen 6 letters |Het Latijnse woord voor het sterrenbeeld Vissen is “Piscis”.

Piscis

  • Het sterrenbeeld Vissen, in het Latijn “Piscis”, is een van de twaalf sterrenbeelden van de dierenriem. Het wordt vaak afgebeeld als twee vissen die met elkaar verbonden zijn door middel van een koord, waarbij één vis naar het oosten zwemt en de andere naar het westen. Dit sterrenbeeld bevindt zich tussen Waterman en Ram aan de hemel.
  • Volgens de Griekse mythologie zijn de vissen geassocieerd met de godin Aphrodite en haar zoon Eros. Ze transformeerden zichzelf in vissen om te ontsnappen aan het monster Typhon. In de astrologie wordt het sterrenbeeld Vissen geassocieerd met kenmerken als mededogen, intuïtie, creativiteit en gevoeligheid. Personen die geboren zijn onder dit sterrenbeeld worden vaak beschouwd als empathisch en dromerig.
wat is de latijnse benaming voor het sterrenbeeld vissen 6 letters
wat is de latijnse benaming voor het sterrenbeeld vissen 6 letters

meer informatie

Het sterrenbeeld Vissen is verdeeld in twee delen, Piscis Austrinus (de Zuidelijke Vis) en Pisces (de Vissen). Piscis Austrinus wordt vertegenwoordigd door een enkele vis en wordt vaak geassocieerd met de oude mythologieën van de riviergoden. Pisces, het traditionele sterrenbeeld van de Vissen, heeft een meer prominente plaats in de astrologie en astronomie.

kortom

In de astrologie wordt het teken Vissen geassocieerd met de planeet Neptunus en voorheen met de planeet Jupiter. Het wordt ook verbonden met het twaalfde huis, dat verband houdt met onderbewuste processen, spirituele groei en verborgen talenten. Personen die geboren zijn tussen ongeveer 19 februari en 20 maart vallen onder het sterrenbeeld Vissen.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!