In welke sport is de Oxford-Cambridge-race een klassieker (6) letters?

In welke sport is de Oxford-Cambridge-race een klassieker (6) letters |Cryptisch Nl, Lees het artikel op nieuwsnl.khbarmix.com-website om het antwoord te vinden. Het antwoord op de omschrijving puzzel met 6 letters is “Roeien”.

In welke sport is de Oxford-Cambridge-race een klassieker
In welke sport is de Oxford-Cambridge-race een klassieker

Oplossing is “Roeien”.

  • Het antwoord op de omschrijving puzzel met 6 letters is “Roeien”.

Roeien” is inderdaad het juiste antwoord. De Oxford-Cambridge-race is een beroemde roeiwedstrijd tussen de universiteiten van Oxford en Cambridge.

In welke sport is de Oxford-Cambridge-race een klassieker (6)
In welke sport is de Oxford-Cambridge-race een klassieker (6)

Meer informatie over cryptogram puzzel

Natuurlijk! De Oxford-Cambridge Boat Race is een jaarlijkse roeiwedstrijd tussen de roeiteams van de Universiteit van Oxford en de Universiteit van Cambridge, die plaatsvindt op de rivier de Theems in Londen, Engeland.

  • De race wordt normaal gesproken gehouden in maart of april en trekt veel aandacht vanwege zijn lange geschiedenis en prestigieuze status.
  • De eerste Boat Race vond plaats in 1829 en wordt sindsdien elk jaar geroeid, met uitzondering van de oorlogsjaren en enkele andere incidentele onderbrekingen. De race vindt over een afstand van ongeveer 6,8 kilometer plaats, van Putney naar Mortlake (of andersom, afhankelijk van de getijden).
  • De rivaliteit tussen Oxford en Cambridge strekt zich uit tot vele gebieden, maar de Boat Race is een van de meest opvallende manifestaties ervan. De race trekt grote menigten langs de oevers van de Theems en wordt wereldwijd uitgezonden op televisie, waardoor het een van de meest bekeken roei-evenementen ter wereld is.

De Oxford-Cambridge Boat Race is een gevierde traditie en heeft door de jaren heen veel bekendheid verworven, niet alleen vanwege de sportieve prestaties, maar ook vanwege de academische en culturele connotaties die eraan verbonden zijn.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!