Doorlopende muziekvoorstelling (10) letters

Doorlopende muziekvoorstelling (10) letters, Het juiste antwoord is “Operette”

Doorlopende muziekvoorstelling (10)
Doorlopende muziekvoorstelling (10)

Operette

Een operette is een lichtere vorm van muzikaal theater, vaak gekenmerkt door humoristische verhalen, melodieuze muziek en vrolijke dansnummers. Het woord “operette” is afgeleid van het Italiaanse woord “operetta”, wat “kleine opera” betekent. Het ontstond in de 19e eeuw als een populaire vorm van theater en bereikte zijn hoogtepunt in de late 19e en vroege 20e eeuw.

In tegenstelling tot opera, die vaak serieuze en tragische thema’s behandelt, richt operette zich meestal op komische of romantische verhalen. De muziek van een operette is over het algemeen lichter van toon en gemakkelijker toegankelijk voor een breder publiek. De dialogen worden vaak afgewisseld met gezongen nummers, en de voorstellingen bevatten vaak levendige ensemblescènes.

Beroemde componisten van operettes zijn onder meer Johann Strauss II, Jacques Offenbach, Franz Lehár en Emmerich Kálmán. Hun werken, zoals “Die Fledermaus” van Johann Strauss II, “Orphée aux enfers” van Jacques Offenbach en “Die lustige Witwe” van Franz Lehár, blijven populair en worden vaak opgevoerd in theaters over de hele wereld.

Operette blijft een geliefd genre vanwege zijn vrolijke en vermakelijke karakter, en het blijft een belangrijk onderdeel van de muziek- en theatergeschiedenis.

Conclusie

In conclusie kunnen we stellen dat een operette een doorlopende muziekvoorstelling is die gekenmerkt wordt door lichtere thema’s, humoristische verhalen, melodieuze muziek en vrolijke dansnummers. In tegenstelling tot opera behandelt operette vaak komische of romantische verhalen en is de muziek toegankelijker voor een breder publiek. Beroemde componisten zoals Johann Strauss II, Jacques Offenbach, Franz Lehár en Emmerich Kálmán hebben bijgedragen aan het succes en de populariteit van dit genre. Operette blijft een geliefd en belangrijk onderdeel van de muziek- en theatergeschiedenis, met zijn vermogen om het publiek te vermaken en te laten genieten van de luchtige en levendige uitvoeringen.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!