hoe heet de zus van koning charles? (4) letters

hoe heet de zus van koning charles? (4) letters, De zus van Koning Charles heet Anne. Ze is beter bekend als Prinses Anne, de Prinses Koninklijk.

hoe heet de zus van koning charles
hoe heet de zus van koning charles

Anne

Prinses Anne, volledig bekend als Anne Elizabeth Alice Louise, is de tweede kind en enige dochter van koningin Elizabeth II en prins Philip, hertog van Edinburgh. Ze werd geboren op 15 augustus 1950. Prinses Anne is de jongere zus van koning Charles III.

Jeugd en Onderwijs

Prinses Anne werd geboren in Clarence House in Londen en werd opgeleid aan de Benenden School in Kent. Ze heeft ook privéonderwijs gekregen van gouvernantes en werd opgeleid in een aantal vakken, waaronder paardrijden, wat later een van haar belangrijkste interesses en vaardigheden zou worden.

Koninklijke Taken en Verantwoordelijkheden

Prinses Anne is zeer actief in haar koninklijke taken en heeft een reputatie opgebouwd als een van de hardst werkende leden van de koninklijke familie. Ze is beschermvrouwe van meer dan 200 organisaties, waaronder Save the Children, waarmee ze al sinds 1970 verbonden is. Haar werk met deze organisatie heeft haar naar vele landen over de hele wereld gebracht, vaak naar enkele van de armste en meest door conflicten geteisterde gebieden.

Sport en Paardrijden

Prinses Anne is een fervent ruiter en heeft een indrukwekkende carrière in de paardensport. In 1971 won ze de individuele Europese Eventing Kampioenschappen en werd ze uitgeroepen tot BBC Sports Personality of the Year. Ze nam ook deel aan de Olympische Zomerspelen van 1976 in Montreal als lid van het Britse ruiterteam.

Persoonlijk Leven

Prinses Anne is tweemaal getrouwd. Haar eerste huwelijk was met Mark Phillips in 1973, met wie ze twee kinderen heeft, Peter Phillips en Zara Tindall. Dit huwelijk eindigde in een scheiding in 1992. Later dat jaar trouwde ze met Timothy Laurence, een voormalig marine-officier.

Titels en Eerbewijzen

In 1987 verleende koningin Elizabeth II haar de titel van Prinses Koninklijk, een titel die traditioneel wordt toegekend aan de oudste dochter van de monarch. Prinses Anne heeft ook talrijke militaire en civiele onderscheidingen ontvangen voor haar dienst aan het Verenigd Koninkrijk en de Gemenebest.

Prinses Anne staat bekend om haar toewijding, werkethiek en bescheidenheid, en wordt door velen gerespecteerd voor haar onvermoeibare inzet voor liefdadigheidswerk en koninklijke plichten.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!