Voor het oog een keiharde vogel (11) letters

Voor het oog een keiharde vogel (11) letters, Het juiste antwoord is “Steenpatrijs”

Voor het oog een keiharde vogel (11)
Voor het oog een keiharde vogel (11)

Steenpatrijs

De steenpatrijs, wetenschappelijk bekend als “Alectoris graeca”, is een vogelsoort behorende tot de familie van de fazantachtigen (Phasianidae). Het is inheems in delen van Europa en Azië, waaronder de Middellandse Zee-regio, de Balkan, Turkije en delen van het Midden-Oosten.

De naam “steenpatrijs” is afgeleid van de habitat waarin deze vogels vaak worden aangetroffen, namelijk rotsachtige bergachtige gebieden. Ze hebben de neiging om te leven in droge, rotsachtige terreinen en heuvels, waar ze zich kunnen voeden met een gevarieerd dieet van zaden, groenten en ongewervelde dieren.

Qua uiterlijk lijkt de steenpatrijs op een patrijs, maar het heeft een meer gestreept patroon op zijn verenkleed en een blekere kleur op de onderdelen. Het mannetje en vrouwtje vertonen vaak gelijkaardige kleurpatronen, maar het mannetje kan doorgaans worden onderscheiden door zijn iets helderdere kleuren en soms een meer uitgesproken kuif.

Steenpatrijzen staan bekend om hun vermogen om zich aan te passen aan verschillende omgevingen, maar ze worden ook geconfronteerd met bedreigingen zoals habitatverlies en overbejaging in sommige gebieden. In sommige regio’s worden ze ook bejaagd voor sport of voedsel. Dit heeft geleid tot afnemende populaties in bepaalde delen van hun verspreidingsgebied.

Conclusie

In conclusie is de steenpatrijs een vogelsoort die bekend staat om zijn aanpassingsvermogen aan diverse rotsachtige habitats in delen van Europa en Azië. Met een gestreept verenkleed en een voorkeur voor droge, bergachtige terreinen, voedt de steenpatrijs zich met een gevarieerd dieet van zaden en ongewervelde dieren. Ondanks zijn vermogen om zich aan te passen, wordt deze soort geconfronteerd met bedreigingen zoals habitatverlies en overbejaging, wat heeft geleid tot afnemende populaties in sommige gebieden.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!