Wordt gebruikt in de pulsvisserij. (9) letters

Wordt gebruikt in de pulsvisserij. (9) letters, Het woord dat wordt gebruikt in de pulsvisserij en negen letters heeft, is “Stroomnet “.

Wordt gebruikt in de pulsvisserij. (9)
Wordt gebruikt in de pulsvisserij. (9)

Stroomnet

In de pulsvisserij wordt het stroomnet gebruikt als een innovatieve en relatief milieuvriendelijke methode om vis te vangen, met name platvis zoals tong en schol. In plaats van de traditionele boomkorren met zware kettingen die over de zeebodem slepen, maakt het stroomnet gebruik van elektrische pulsen om vissen van de bodem te laten schrikken, waardoor ze in het net terechtkomen.

Het stroomnet bestaat uit elektrisch geleidende draden die over het net zijn verspreid. Wanneer er elektrische pulsen worden afgegeven, veroorzaken deze een reactie bij de vissen die zich op of nabij de zeebodem bevinden. De vissen worden tijdelijk verdoofd of gedesoriënteerd, waardoor ze gemakkelijker in het net kunnen worden gevangen. Dit resulteert vaak in een hogere vangstefficiëntie en kan ook de bijvangst verminderen, omdat het net selectiever is in welke soorten vis het vangt.

Hoewel de pulsvisserij voordelen biedt, is er ook discussie over de mogelijke impact ervan op het zeeleven en het mariene ecosysteem. Sommige studies suggereren dat het gebruik van elektrische pulsen de bodemfauna kan verstoren en dat het effect ervan op langere termijn nog niet volledig bekend is. Daarom wordt de pulsvisserij in sommige gebieden beperkt of gereguleerd om mogelijke negatieve effecten te minimaliseren.

Conclusie

In conclusie biedt het gebruik van het stroomnet in de pulsvisserij verschillende voordelen, zoals een hogere vangstefficiëntie en een potentieel lagere bijvangst. Echter, er bestaan ook zorgen over de mogelijke impact op het zeeleven en het mariene ecosysteem. Het is belangrijk om de pulsvisserij zorgvuldig te reguleren en te monitoren om ervoor te zorgen dat de voordelen worden gemaximaliseerd en de negatieve effecten worden geminimaliseerd. Dit vereist een voortdurende evaluatie van de wetenschappelijke gegevens en een evenwichtige benadering tussen duurzaamheid en visserijpraktijken.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!