“Van aert tour de france” 2024 Waarom is Wout Van Aert uit de Tour?

“Van aert tour de france” 2024 , Wout van Aert is een Belgische professionele weg- en veldrijder die momenteel rijdt voor UCI WorldTeam Team Jumbo-Visma. Hij is een veelzijdige renner die races heeft gewonnen in verschillende disciplines, waaronder sprints, tijdritten en veldritraces.

Tour de France

Van Aert heeft vijf keer deelgenomen aan de Tour de France, van 2019 tot en met 2023. Hij won negen etappes, waaronder de groene trui in 2022. Ook in de tijdritten is hij een sterke kandidaat, nadat hij tweede werd in de individuele tijdrit op de UCI Wereldkampioenschappen wielrennen 2020.

Ronde van Frankrijk 2024

Van Aert zal naar verwachting deelnemen aan de Tour de France van 2024. Hij zal een van de belangrijkste kanshebbers zijn voor de groene trui, en hij kan ook strijden voor etappezeges in de bergen en tijdritten.

Hier zijn enkele van de meest opmerkelijke prestaties van Van Aert in de Tour de France:

  • 2019: Etappe 19 gewonnen
  • 2020: Etappe 5 en 19 gewonnen, tweede geworden in de individuele tijdrit
  • 2021: Won etappes 7, 11 en 20, eindigde als derde in het groene trui-klassement
  • 2022: Won etappes 8, 11 en 18, won het groene trui-klassement
  • 2023: Etappe 5 en 18 gewonnen

Van Aert is een van de meest opwindende jonge renners ter wereld, en hij zal zeker een kracht zijn om rekening mee te houden in de Tour de France van 2024.

Welke koersen heeft Wout Van Aert al gewonnen
Welke koersen heeft Wout Van Aert al gewonnen

Waarom is Wout Van Aert uit de Tour?

Wout van Aert stapte in 2023 tijdens de Tour de France uit de ronde om bij de geboorte van zijn tweede kind te zijn. Zijn vrouw Sarah was hoogzwanger en Van Aert had beloofd erbij te zijn voor de geboorte.

De Belg stond op dat moment op tweede plaats in het algemeen klassement en had al drie etappes gewonnen. Het was een moeilijke beslissing voor Van Aert, maar hij zei dat zijn familie voor hem op de eerste plaats komt.

Van Aert werd een dag na zijn vertrek uit de Tour vader van een zoon.

In 2024 zal Van Aert de Tour de France niet rijden. Hij kiest ervoor om zich te concentreren op de Giro d’Italia en de Vuelta a España in aanloop naar de Olympische Spelen in Parijs.

Van aert tour de france 2024
Van aert tour de france 2024

Welke klassiekers rijdt Wout Van Aert 2024?

Wout van Aert reed in 2024 een beperkt aantal voorjaarsklassiekers, met focus op de twee Vlaamse monumenten: Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix:

  • 24 februari: Omloop Het Nieuwsblad
  • 25 februari: Kuurne-Brussel-Kuurne
  • 22 maart: E3 Saxo Bank Classic
  • 27 maart: Dwars door Vlaanderen
  • 31 maart: Ronde van Vlaanderen
  • 7 april: Parijs-Roubaix

Naast de klassiekers reed Van Aert ook andere wedstrijden in het voorjaar, zoals de Volta ao Algarve in februari.

Van Aert won in 2024 geen van de voorjaarsklassiekers, maar hij behaalde wel enkele mooie ereplaatsen:

  • 2e plaats in de E3 Saxo Bank Classic
  • 4e plaats in de Ronde van Vlaanderen
  • 6e plaats in Parijs-Roubaix

De focus van Van Aert lag in 2024 duidelijk op de Olympische Spelen in Parijs. Naast de klassiekers reed hij ook enkele andere wedstrijden die hem moesten voorbereiden op de Spelen, zoals de Ronde van Zwitserland.

In de Ronde van Zwitserland won Van Aert twee etappes en eindigde hij als 2e in het algemeen klassement.

Op de Olympische Spelen in Parijs nam Van Aert deel aan de wegwedstrijd en de mountainbikewedstrijd. In de wegwedstrijd eindigde hij als 23e, en in de mountainbikewedstrijd moest hij helaas opgeven na een val.

Conclusie

Wout van Aert reed in 2024 een beperkt aantal klassiekers, met focus op de twee Vlaamse monumenten. Hij won geen klassiekers, maar behaalde wel enkele mooie ereplaatsen. De focus van Van Aert lag in 2024 op de Olympische Spelen in Parijs, waar hij deelnam aan de wegwedstrijd en de mountainbikewedstrijd.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!