Benzineslang met weinig of geen weerstand. (13) letters?

Benzineslang met weinig of geen weerstand (13) letters |Cryptisch Nl, Lees het artikel op nieuwsnl.khbarmix.com-website om het antwoord te vinden. Het antwoord op de omschrijving puzzel met 13 letters is “Supergeleider 

De puzzel oplossen Supergeleider 

  • oplossing is Supergeleider 
  • Het antwoord op de omschrijving puzzel met 13 letters is Supergeleider 

Supergeleider” past inderdaad bij de omschrijving “benzineslang met weinig of geen weerstand”. Supergeleiders hebben inderdaad geen weerstand bij het geleiden van elektriciteit.

Benzineslang met weinig of geen weerstand (13)
Benzineslang met weinig of geen weerstand (13)

Meer informatie over cryptogram puzzel

Een supergeleider is een materiaal dat bij zeer lage temperaturen (meestal onder het kritieke temperatuurpunt) elektrische stroom kan geleiden zonder weerstand te bieden. Dit betekent dat er geen energieverlies optreedt bij het transport van elektriciteit door supergeleidende materialen. Dit fenomeen werd ontdekt in 1911 door Heike Kamerlingh Onnes toen hij kwik afkoelde tot bijna het absolute nulpunt en merkte dat de weerstand plotseling verdween.

Supergeleiders worden gebruikt in verschillende toepassingen, zoals

  1. Magneetvelden: Ze kunnen sterke magnetische velden genereren, wat nuttig is voor medische MRI-scanners en onderzoek naar supergeleidende magneten.
  2. Energieopslag: Supergeleidende magnetische energieopslag (SMES) wordt onderzocht als een efficiënte methode voor energieopslag.
  3. Transport van elektriciteit: Ze kunnen worden gebruikt om elektriciteit met minimale verliezen over lange afstanden te transporteren.
  4. Elektronica: Supergeleidende circuits worden gebruikt in sommige geavanceerde elektronische toepassingen, hoewel ze vaak zeer lage temperaturen vereisen.

Het onderzoek naar supergeleiders is nog steeds actief, met pogingen om materialen te ontdekken die supergeleiding mogelijk maken bij hogere temperaturen, wat de praktische toepassingen ervan zou vergroten.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!