Bij zo’n opleiding laten ze je stikken (10) letter

Bij zo’n opleiding laten ze je stikken (10) letters, Het juiste antwoord is “Naaicursus ”

Bij zo'n opleiding laten ze je stikken (10) letter
Bij zo’n opleiding laten ze je stikken (10) letter

Naaicursus

De cryptische omschrijving “Bij zo’n opleiding laten ze je stikken (10)” verwijst naar een woordspeling waarbij “stikken” op twee manieren kan worden geïnterpreteerd: ten eerste als “stikken” in de betekenis van verstikken, wat in dit geval ironisch wordt gebruikt in de context van een opleiding. Ten tweede kan “stikken” verwijzen naar het naaien van stiksels, wat direct aansluit bij het antwoord “Naaicursus”.

Een naaicursus is een educatieve activiteit waarbij men leert hoe kledingstukken en andere stoffen voorwerpen met behulp van een naaimachine of met de hand te naaien. Het woord “opleiding” in de cryptische omschrijving hint naar een leerproces, terwijl “laten ze je stikken” de dubbelzinnigheid toevoegt door te verwijzen naar zowel het letterlijke aspect van stikken (naaien) als het figuurlijke aspect van in de steek gelaten worden.

Conclusie

De conclusie van de cryptische omschrijving “Bij zo’n opleiding laten ze je stikken (10)” is dat het antwoord “Naaicursus” is. Deze conclusie komt voort uit de dubbele betekenis van het woord “stikken”: enerzijds verwijzend naar verstikking of in de steek gelaten worden, anderzijds naar het naaien van stiksels. Een naaicursus past perfect bij deze omschrijving vanwege de directe associatie met het leren van naaitechnieken tijdens een educatief proces

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!