Blijken in Duitsland vormen van adeldom te hebben gehad en macht via vrouwen door te hebben gegeven (6) letters?

Blijken in Duitsland vormen van adeldom te hebben gehad en macht via vrouwen door te hebben gegeven (6) letters |Cryptisch Nl, Lees het artikel op nieuwsnl.khbarmix.com-website om het antwoord te vinden. Het antwoord op de omschrijving puzzel met 6 letters is “Kelten 

De puzzel oplossen Kelten 

  • oplossing is Kelten 
  • Het antwoord op de omschrijving puzzel met 6 letters is Kelten 

De oplossing “Kelten” past inderdaad beter bij de cryptische omschrijving. Kelten waren een oude volksstam die bekend stonden om hun structuren van adeldom en overerving van macht via vrouwen.

Blijken in Duitsland vormen van adeldom te hebben gehad en macht via vrouwen door te hebben gegeven (6)
Blijken in Duitsland vormen van adeldom te hebben gehad en macht via vrouwen door te hebben gegeven (6)

Meer informatie over cryptogram puzzel

De Kelten waren een groep Indo-Europese stammen en culturen die voornamelijk in Europa leefden tijdens de IJzertijd en de vroege middeleeuwen. Hier zijn enkele belangrijke aspecten en feiten over de Kelten:

  1. Verspreiding: De Kelten waren wijdverspreid over grote delen van Europa, vooral in Centraal en West-Europa, maar hun invloed strekte zich uit tot delen van Groot-Brittannië, Ierland, Spanje, en zelfs delen van Klein-Azië (Galatië in het huidige Turkije).
  2. Cultuur: De Keltische cultuur was rijk aan kunst, muziek, religie en tradities. Ze stonden bekend om hun vakmanschap in metaalbewerking, vooral in het maken van wapens en sieraden.
  3. Maatschappelijke structuur: De Keltische samenleving was vaak georganiseerd in stamverband, met stamhoofden en krijgers die een belangrijke rol speelden in de politieke en militaire besluitvorming.
  4. Religie: De Kelten hadden een polytheïstische religie die nauw verbonden was met de natuur en seizoensgebonden rituelen. Belangrijke goden en godinnen waren onder andere Lugh, Brigid en Cernunnos.
  5. Taal: De Kelten spraken een groep talen die bekend staan als Keltische talen, waaronder het Oudiers, Welsh, Bretons, Gaelisch en Gallisch.
  6. Historische invloed: De Kelten hadden een significante invloed op de latere Europese geschiedenis en cultuur, inclusief hun interactie met de Romeinen tijdens de Romeinse veroveringen en latere invloeden in de middeleeuwen.
  7. Ondergang: Tegen het einde van de oudheid werden de Keltische culturen geassimileerd door andere groepen, zoals de Romeinen en de Angelsaksen, waardoor de traditionele Keltische samenlevingen langzaam verdwenen.

De Kelten blijven een fascinerend onderwerp van studie in de archeologie, geschiedenis en taalkunde, en hun erfgoed leeft voort in de moderne Europese culturen die hun wortels hebben in de oude Keltische tradities.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!