De aanvaller in veiligheid brengen (11) letters?

De aanvaller in veiligheid brengen (11) letters |Cryptisch Nl, Lees het artikel op nieuwsnl.khbarmix.com-website om het antwoord te vinden. Het antwoord op de omschrijving puzzel met 11 letters is “Spitsbergen 

De puzzel oplossen Spitsbergen 

  • oplossing is Spitsbergen 
  • Het antwoord op de omschrijving puzzel met 11 letters is Spitsbergen 

Spitsbergen” verwijst naar een eilandengroep in de Arctische Oceaan, die vaak geassocieerd wordt met veiligheid vanwege zijn afgelegen en beschermde ligging.

Meer informatie over cryptogram puzzel

Spitsbergen is een eilandengroep die deel uitmaakt van de Svalbard-archipel in de Arctische Oceaan, gelegen ten noorden van Noorwegen.

De aanvaller in veiligheid brengen (11)
De aanvaller in veiligheid brengen (11)

Hier zijn enkele kernpunten over Spitsbergen:

  1. Ligging: Spitsbergen ligt ongeveer halverwege het vasteland van Noorwegen en de Noordpool, op ongeveer 650 tot 1000 kilometer van de Noordpool.
  2. Bestuurlijke status: Hoewel Spitsbergen onder Noors gezag staat, geniet het een speciale status met veel autonomie. Longyearbyen is de grootste nederzetting en fungeert als administratief centrum.
  3. Natuur: Het landschap van Spitsbergen bestaat voornamelijk uit gletsjers, fjorden, bergen en toendra’s. Het gebied heeft een rijke biodiversiteit, met name aan arctische dieren zoals ijsberen, poolvossen en rendieren.
  4. Geschiedenis: Spitsbergen heeft een geschiedenis van walvisvaart, mijnbouw (vooral steenkool) en wetenschappelijke expedities. Tegenwoordig is toerisme een belangrijke economische activiteit.
  5. Klimaat: Door zijn hoge breedtegraad heeft Spitsbergen een poolklimaat met lange donkere winters en korte, koele zomers.
  6. Verdragen: Het Spitsbergen-verdrag van 1920 regelt de internationale status van het gebied en garandeert vrije toegang voor alle ondertekenende staten tot exploitatie van natuurlijke hulpbronnen.

Spitsbergen is dus niet alleen een unieke arctische bestemming, maar ook een belangrijk gebied voor wetenschap en natuurbehoud.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!