De aanvaller in veiligheid brengen (11) letters

De aanvaller in veiligheid brengen (11) letters, Het woord dat je zoekt is “Spitsbergen “.

De aanvaller in veiligheid brengen (11) letters
De aanvaller in veiligheid brengen (11) letters

Spitsbergen

Spitsbergen is een eilandengroep gelegen in de Noordelijke IJszee, ten noorden van Noorwegen. Het maakt deel uit van de Svalbard-archipel en staat bekend om zijn ruige landschappen, gletsjers en rijke geschiedenis van exploratie en mijnbouw. De eilandengroep bestaat uit verschillende grote en kleine eilanden, waarvan Spitsbergen het grootste is.

Historisch gezien diende Spitsbergen als een belangrijke uitvalsbasis voor Noorse en Nederlandse walvisvaarders in de 17e en 18e eeuw. Later, in de 20e eeuw, werd het gebied een centrum voor mijnbouw, vooral van kolen, wat leidde tot een internationale aanwezigheid van verschillende nationaliteiten.

Tegenwoordig is Spitsbergen vooral bekend om zijn natuurlijke schoonheid en als een bestemming voor wetenschappelijk onderzoek en toerisme, hoewel de toegang strikt gereguleerd is om de delicate arctische ecosystemen te beschermen. Longyearbyen, gelegen op Spitsbergen, is de grootste nederzetting en fungeert als administratief centrum van de archipel.

De naam “Spitsbergen” is afgeleid van het Oudnoorse woord “spitsbergr”, wat “scherpe bergen” betekent, wat verwijst naar de steile bergachtige landschappen die het eiland kenmerken.

Conclusie

en, gelegen in de Noordelijke IJszee en deel uitmakend van de Svalbard-archipel, is een eiland met een rijke geschiedenis en een unieke natuurlijke omgeving. Historisch gezien belangrijk vanwege zijn rol in de walvisvaart en mijnbouw, heeft het eiland zich in de moderne tijd ontwikkeld tot een centrum voor wetenschappelijk onderzoek en een beperkt toeristisch gebied, waar strenge regels gelden ter bescherming van het delicate arctische milieu. Met zijn steile bergen, gletsjers en gevarieerde flora en fauna biedt Spitsbergen een fascinerende bestemming voor ontdekkingsreizigers en natuurliefhebbers die geïnteresseerd zijn in de ruige schoonheid van het hoge noorden.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!