Eddy Merckx won deze wielerklassieker vijf maal. (4-10-4) letters?

Eddy Merckx won deze wielerklassieker vijf maal (4-10-4) letters |Cryptisch Nl, Lees het artikel op nieuwsnl.khbarmix.com-website om het antwoord te vinden. Het antwoord op de omschrijving puzzel met (4-10-4) letters is “Luik Bastenaken Luik”

De puzzel oplossen “Luik Bastenaken Luik”

  • oplossing is “Luik Bastenaken Luik”
  • Het antwoord op de omschrijving puzzel met (4-10-4) letters is “Luik Bastenaken Luik”
Eddy Merckx won deze wielerklassieker vijf maal (4-10-4)
Eddy Merckx won deze wielerklassieker vijf maal (4-10-4)

Meer informatie over cryptogram puzzel

“Luik-Bastenaken-Luik” (Frans: Liège-Bastogne-Liège) is een van de oudste en meest prestigieuze wielerklassiekers ter wereld. Het wordt vaak beschouwd als de oudste van de vijf zogenaamde “Monumenten van het wielrennen”. De wedstrijd vindt jaarlijks plaats in België, meestal in april, en staat bekend om zijn zware parcours met vele heuvels en beklimmingen in de Belgische Ardennen.

Enkele kernpunten over Luik-Bastenaken-Luik

  • Eerste editie: De eerste editie vond plaats in 1892, waarmee het een van de oudste wielerwedstrijden ter wereld is.
  • Parcours: Het parcours strekt zich uit over ongeveer 250 kilometer (voor de mannen) met meer dan tien zware beklimmingen, waaronder iconische hellingen zoals de Côte de La Redoute en de Côte de Saint-Nicolas.
  • Bekende winnaars: Eddy Merckx is een van de meest succesvolle renners in de geschiedenis van Luik-Bastenaken-Luik, met vijf overwinningen tussen 1969 en 1975.
  • Status: Samen met wedstrijden zoals de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix behoort Luik-Bastenaken-Luik tot de meest prestigieuze eendaagse wielerwedstrijden ter wereld.

Het is een race die bekend staat om zijn uitdagende weersomstandigheden, heuvelachtige terrein en strategische beklimmingen, wat het een favoriet maakt onder zowel renners als wielerfans.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!