Eddy Merckx won deze wielerklassieker vijf maal (4-10-4) letters?

Eddy Merckx won deze wielerklassieker vijf maal (4-10-4) letters |De wielerklassieker waar Eddy Merckx vijf keer heeft gewonnen, is Luik-Bastenaken-Luik.

Luik-Bastenaken-Luik

Luik-Bastenaken-Luik, ook bekend als La Doyenne, is een van de oudste en meest prestigieuze wielerklassiekers ter wereld. Het parcours strekt zich uit over de Ardennen in België en staat bekend om zijn uitdagende heuvels en wisselende weersomstandigheden. De race werd voor het eerst verreden in 1892 en heeft sindsdien een rijke geschiedenis opgebouwd in de wielersport.

Eddy Merckx won deze wielerklassieker vijf maal (4-10-4)
Eddy Merckx won deze wielerklassieker vijf maal (4-10-4)

meer informatie

  • Eddy Merckx, een van de grootste wielrenners aller tijden, heeft Luik-Bastenaken-Luik vijf keer gewonnen. Zijn overwinningen vonden plaats in de jaren 1969, 1971, 1972, 1973 en 1975. Deze prestatie onderstreept zijn dominantie in zowel klassiekers als grote rondes gedurende zijn carrière.
  • De race wordt gekenmerkt door zijn zware parcours, met meerdere beklimmingen zoals de Côte de la Redoute en de Côte de Saint-Nicolas, die vaak beslissend zijn voor de uitkomst van de wedstrijd. Luik-Bastenaken-Luik maakt deel uit van de UCI World Tour en trekt jaarlijks enkele van de beste renners ter wereld aan om te strijden om de overwinning.

kortom

  • Luik-Bastenaken-Luik, vaak afgekort tot LBL, is een van de vijf ‘Monumenten van het wielrennen’, samen met Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Ronde van Lombardije. Deze klassiekers zijn de oudste, meest prestigieuze en meest begeerde eendaagse wielerwedstrijden in de professionele wielersport.
  • De wedstrijd wordt traditioneel verreden in het voorjaar, meestal eind april of begin mei, en heeft een lengte van ongeveer 250 kilometer. Het parcours voert de renners vanuit Luik, door de Ardennen naar Bastenaken en terug naar Luik. Het landschap is uitdagend met talrijke hellingen en beklimmingen, waaronder iconische punten zoals de Côte de La Redoute, de Côte de Saint-Nicolas en de steile Roche-aux-Faucons

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!