‘singles day korting’ Waar komt singles Day vandaan?

Singles’ Day is een jaarlijkse winkelfeestdag die op 11 november in China wordt gevierd, Het is de grootste online winkeldag ter wereld, met een omzet van meer dan 38,4 miljard dollar in 2022, De feestdag wint ook aan populariteit in andere landen, zoals Zuid-Korea, Japan en de Verenigde Staten.

singles day korting
singles day korting

Waar komt singles Day vandaan?

Singles’ Day ontstond in de jaren negentig op Chinese universiteiten als een manier voor alleenstaande studenten om hun onafhankelijkheid en eigenliefde te vieren, De datum 11/11 werd gekozen omdat de vier “1”‘s vier afzonderlijke individuen vertegenwoordigen.

singles day 2023

De afgelopen jaren is Singles’ Day uitgegroeid tot een groot winkelevenement, waarbij grote retailers grote kortingen en promoties aanbieden. Veel mensen gebruiken de vakantie om essentiële boodschappen in te slaan of om iets speciaals voor zichzelf te kopen.

Hier zijn enkele redenen waarom Singles’ Day zo populair is geworden:

  • De opkomst van e-commerce: De groei van online winkelen heeft het voor mensen gemakkelijker dan ooit gemaakt om deel te nemen aan Singles’ Day-verkopen.
  • De toenemende populariteit van sociale media: Sociale mediaplatforms zoals Weibo en WeChat hebben geholpen de boodschap over Singles’ Day te verspreiden en mensen aan te moedigen deel te nemen.
  • Het verlangen naar eigenliefde en verwennerij: Singles’ Day herinnert ons eraan dat het belangrijk is om voor jezelf te zorgen en je over te geven aan dingen die je gelukkig maken.

Als je van plan bent dit jaar deel te nemen aan Singles’ Day, volgen hier een paar tips:

  • Doe je onderzoek: maak een lijst van de items die je wilt kopen en vergelijk de prijzen van verschillende retailers.
  • Stel een budget vast: Singles’ Day kan verleidelijk zijn om te veel uit te geven, dus het is belangrijk om een budget voor jezelf vast te stellen.
  • Wees geduldig: De websites van grote retailers kunnen op Singles’ Day overweldigd zijn, dus wees geduldig en houd rekening met enige vertraging.

Fijne singlesdag!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!