hoe lang is de chinese muur |puzzelnl

hoe lang is de chinese muur |De Chinese Muur is een verzameling van verdedigingswerken die over een groot deel van Noord-China lopen. De muur is gebouwd door verschillende dynastieën in China, vanaf de 7e eeuw voor Christus tot de 17e eeuw na Christus.

  • De totale lengte van de Chinese Muur is 21.196 kilometer. Dit is inclusief de verdedigingsgroeven van 359 kilometer en 2.232 kilometer aan natuurlijke grenzen (rivieren, heuvels en bergen). De muur is gemiddeld 6 meter hoog en 5 meter breed.
  • De Chinese Muur is een van de zeven nieuwe wereldwonderen en wordt beschouwd als een van de meest iconische bouwwerken ter wereld.
  • Het meest bekende deel van de Chinese Muur is de Badaling-muur, die op ongeveer 65 kilometer van Peking ligt. Dit deel van de muur is goed bewaard gebleven en is een populaire toeristische bestemming.

de muur

  • De Chinese Muur, ook wel bekend als de Grote Muur van China, is een historisch verdedigingswerk dat zich uitstrekt over duizenden kilometers door het noorden van China. Het was oorspronkelijk gebouwd als een reeks verdedigingsfortificaties om het Chinese rijk te beschermen tegen invallen en invasies van buitenaf, voornamelijk van de noordelijke nomadische volkeren zoals de Mongolen en de Hunnen.
  • De bouw van de muur begon in de 7e eeuw voor Christus tijdens de Zhou-dynastie, maar het grootste deel van de huidige structuur werd gebouwd tijdens de Ming-dynastie (14e-17e eeuw). De muur strekt zich uit over meer dan 21.000 kilometer, hoewel veel delen in de loop der eeuwen zijn vervallen of vernietigd.
hoe lang is de chinese muur |puzzelnl
hoe lang is de chinese muur |puzzelnl

meer informatie

  • De muur bestaat uit verschillende delen, waaronder muren, forten, wachttorens en andere verdedigingswerken. Het doel was om indringers te belemmeren en te vertragen terwijl de verdedigers van de muur tijd kregen om zich voor te bereiden op een aanval. Hoewel de muur niet ondoordringbaar was en verschillende invasies toch plaatsvonden, wordt het nog steeds beschouwd als een van de meest indrukwekkende bouwwerken uit de geschiedenis van de mensheid.
  • Tegenwoordig is de Chinese Muur een populaire toeristische attractie en een symbool van China’s rijke geschiedenis en cultureel erfgoed. Het trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld die komen om de indrukwekkende architectuur te bewonderen en te genieten van het adembenemende uitzicht dat het biedt over de Chinese landschappen.

kortom

Het is echter belangrijk op te merken dat delen van de muur in de loop van de tijd zijn afgebroken, vervallen of vernietigd, en niet alle secties zijn in even goede staat. Daarom kunnen de exacte metingen variëren afhankelijk van de bron en de specifieke methodologie die wordt gebruikt om de lengte te bepalen

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!